Samozas

Kokoschutney

Stik hul på to af kokosnøddens øjne og hæld vandet ud i en skål. Knæk kokosnødden og tag kødet ud med en lille kniv. Skær den brune skræl af og blend det hele til en lidt grov konsistens i foodprocessor. Uden den rives kokosnødden fint og resten hakkes på et bræt og blandes. Smag til efter et par timer.

Kartoffelcurry med grøn carrypasta

Samozas er krydrede dejpakker, stegt i olie, og de er også gode dagen efter i madpakken. De er lette at lave, når man lige har fået taget, mine samozas, er lidt anderledes men meget, meget bedre end dem man kan købe. Man begynder med at lave en grøn currypaste, som man også kan bruge ti andre ting, som f.eks. Dhal, så laver man en kartoffelcury, som man også kan spise som den er. Prøv også en variation, hvor man koger kartoflerne med halvt kokosmælk i stedet for vand, tilsæt 2 finthakkede grønne chili og 200 g frisk spinat et par minutter før kartoflerne er møre, begge variationer serveres med yoghurt, mynte, forårsløg og koriander på toppen, og et blødt naan til at svøbe det i.

Samozas

Dej til 15 samozas:

Fyld:

Bland fyldet. Ælt dejen sammen og del den i 15 stykker. Rul dejen ud til nogenlunde runde plader til den er meget tynd.
De klistrer så drys grundigt med mel imellem både dejplader og de færdige rå samozas.
Kom en stor skefuld fyld på hver dejplade og pres dem sammen med en gaffel til en fin riflekant. Tryk samozaen så den bliver nogenlunde lige tyk over det hele. Steg dem i dyb olie på panden ved rolig varme til de er brune og sprøde.

Kartoffelcurry til samozas

Steg kartofler og løg let i neutral olie, rør pastaen i og lad det stege nogle minutter, så panch phoron og vand, og salt til det passer. Lad det koge sammen til kartoflerne er knapt møre, Hvis saucen er tynd koges den ind for sig selv til den tykner, og blandes med kartoflerne igen.

Grøn indisk Currypasta

Rist spidskommen og koriander hver for sig på en varm pande.

Kør det hele i en god foodprocessor eller kaffekværn til en lind masse. Kan opbevares i køleskabet i nogle uger, især hvis du hælder en tynd film af olie over.