Jun-Kombucha

Er en anden slags Kombucha, som vi lige har skaffet hjem., som de føste i Danmark,  Oprindelsen er mildest sagt tåget, men hovedsagen er at dens scoby har en lidt anden sammensætning af gær og bakterier som giver JUN Kombucha er lettere smag, mere elegant, og frisk. Jun kan gære ved lavere temperaturer end Kombucha, måske fordi honningen tilfører friske mælkesyrebakterier og er nemmere at omsætte end sukker. Og den er ikke så længe om det, et par dage til første gæring og et døgns tid til den anden gæring er nok. Den lever af grøn, ufermenteret the og upasteuriseret honning.

Til 2 l vand skal man bruge 1 JUN scoby, 1½ dl honning og ½ dl. grøn the. Bryg en rimeligt stærk the af kogende vand og grøn the, lad det køle helt af. Rør honningen i, og tilsæt JUN scobyen. Kom det hele i et glas med patentlåg. Lad det stå på køkkenbordet i et par dage, luk luft ud en gang imellem. Når det bobler livligt hælder man væsken fra og over i et andet glas. Nu kan man tilsætte krydderier, friske krydderurter, bær, frugt til væsken, samt  honning nok til at gøre det sødt. Lad det gære et par dage mere, til det bobler livligt. Drik afkølet , evt med dansk vand i. Scobyen er formentlig vokset en hele del, og nu hælder du bare mere grøn the og honning i for at lave en ny portion.