Del på Facebook

Mispel- eller kvædegelé

Gelé har lige den rigtige grad af hjemmelavethed, især hvis geléen er af en ganske særlig frugt. Det smager i hvert fald dejligt, tilpas krydret og af frugtens egen smag til at smage skønt til både varm mad og på toast.

Gelé af alle frugterne laves på samme måde. Skær frugterne i grove stykker, med skal og kernehus, Dæk sparsomt med vand og kog til komplet mos. Hæng mosen op i et sammenbundet viskestykke over en gryde, så saften roligt kan dryppe af. Man må ikke mase posen, men lade tyngdekraften gøre arbejdet.Næste dag koger man saften op med 1 kg sukker og 2 spsk. citronsaft pr. liter. Skum meget, meget grundigt. Prøv med jævne mellemrum at lægge en skefuld af saften på en kold tallerken og stil den i køleskabet. Når geléen gelerer, dvs. at den bliver stiv, når den er kold, er den færdig. Hæld den kogende på skoldede glas, køl af med et rent stykke over og bind til,når geleen er kølet af.

God fornøjelse Camilla Plum