Den vildeste krydrede likør, som smager intenst af jul, uden at det dog smager i nærheden af gløgg eller brunkager. Det bliver en lille smule stærkt af de to slags peber, hvad der er velkomment midt i julehalløjet.
Brug til Irish Coffee, til en toddy med kogende vand og frisk citron, eller appelsin, det smager skønt til - og i kaffe, til et stykke kage, over en portion is, eller risalamande, eller når som helst.
1 fl brun rom eller anden form for brun hovedpine
3 stjerne anis
10 hele kaffebønner, let knust
1 dråbe bergamotteolie, eller pomeransolie
1 tsk. lang peber
½ tsk. hel sort peber
1 tsk. hel allehånde
4 enebær
1 lang stang cassia kanel
½ muscatblomme
10 kapsler grøn hel kardemomme
4 meget fintrevne bitre mandler
strimlet orange skal af 1 appelsin
200 g goor – eller shakr - indisk palmesukker
Bland krydderierne med rom og sukker, kom det i en fin flaske og gem til jul.