25 g gær
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
12–13 dl hvedemel med god hæveevne
1 dl sukker
1 tsk. groft salt
Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
Og æg til pensling
Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige præcis hvor meget, der skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være. Sæt dejen til hævning et køligt sted til den er hævet flot op. Form til store boller og stil dem helt tæt i en bagepapirsforet høj bageform, helst firkantet. Hvis der er for meget plads fylder man ud med krøllet sølvfolie. Hæv lunt til de er hævet vildt op og er helt skumagtige at føle på. Bag ved 200 grader til de er gennembagt. De bliver høje, så man skal flække dem i tre stykker hver og riste dem gyldne. Spis med smør.