Nyhedsbrev 51 juni 2009

Fra FUGLEBJERGGAARD
v. Camilla Plum og Per Kølster

Indhold:

* Miljøpris
* Jordbær
* TV
* Må vi blive fri: Fødevareministerens gmo fakkeltog
 

 

Torsdag den 25. juni, fik vi overrakt Gribskov Kommunes Miljøpris.

Det er vi meget beærede over!

Her er indstillingen:

”Efter indstilling fra DN-Gribskov har kommunen besluttet at give virksomheden Fuglebjerggaard v. Per Kølster og Camilla kommunens miljøpris 2009. Med prisen følger 10.000 kr.

Som aftalt skete overrækkelsen torsdag den 25. juni 2009 kl. 18,30 på Fuglebjerggaard.

Byrådet vil være repræsenteret ved fm. for teknik- og miljøudvalget, Jan Ferdinandsen, og medlem af udvalget Bo Jul Nielsen. DN-Gribskov vil være repræsenteret ved fm. Jens Prom samt medlemmer af bestyrelsen.

Miljøprisens formelle formål er ”at motivere borgere og virksomheder til i stigende omfang at indtænke og gennemføre miljøhensyn i hverdagen”. Prisen uddeles hvert år i samarbejde med DN-Gribskov.

I DN’s valg af jeres virksomhed til modtagelse af miljøprisen er flg. hovedpunkter meddelt Gribskov Kommune:

  • Virksomheden tjener som eksempel for andre virksomheder gennem at vise, at økologi, miljøhensyn og miljørigtig produktion, professionalisme og forretning godt kan forenes.
  • Virksomhedens hovedaktiviteter ligger på udbredelsen af kendskabet til økologiske og velsmagende fødevarer, hvor hele fødevarekredsløbet er indtænkt – lige fra produktionen og bearbejdningen af råvarerne til fremstillingen af de færdige konsumvarer.
  • Virksomhedens aktiviteter på fødevareområdet fremmer interessen hos befolkningen generelt for god madkultur i hverdagen og bidrager dermed til livskvalitet og sundhed.
  • Virksomheden er gennem div. medier landskendt og dens alsidige aktiviteter giver samtidigt - både inden- og udenlands - god reklame for Gribskov kommune”

 

Jordbærsæsonen er over os

Som bekendt har vi åbent i vores butik fast hver lørdag. I det omfang der er jordbær har vi selvpluk. Vær dog opmærksom på at bedene ikke er de skønneste og at oversvømmelserne for nyligt også fik givet jordbærrene en alvorlig badetur.

Kartoflerne er stort set også klar.


SylteTV: "Mad der holder"

I den kommende tid sender DR2 igen søndag aften en serie programmer med Camilla. Denne gang skal serien handle om syltning og meget andet.
Optagelserne starter i næste uge. Første program sendes: Se sædvanlig annoncering..

 

Må vi blive fri!

Politikens forside mandag den 22. juni var en voldsom provokation. Ikke alene blev fødevareministerens nye fakkeltog for gensplejsning viderebragt som et fuldkomment ukritisk mikrofonholderi, nej, lederen var også den rene bandbulle mod ”os” der i årevis har gjort vores bedste for at holde vores økologiske sti og alverden ren for Monsantos hasardspil. Læs kommentaren http://www.fuglebjerggaard.dk/0906gmo.htm

 

Ja det var så blot det - uden billeder - og med sommerlige hilsner fra

Per og Camilla