Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrifter med Panch phoron

Grøn carrypasta

2 friske grønne chili
2 pillede middelstore løg
6 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
frisk, skrællet ingefær
½ dl vand
1 dl olie
2 tsk. hele korianderfrø
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. hel hvid peber
1 tsk. stødt gurkemeje

Rist spidskommen og koriander hver for sig på en varm pande.

Kør det hele i en god foodprocessor eller kaffekværn til en lind masse.

Kartoffelcurry

1,6 kg kartofler
8–10 spsk. grøn carrypasta
2 spsk. hel panch Phoron
1 bundt forårsløg
6 dl vand
salt

Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Sæt en tykbundet gryde på ilden, varm den op, og hæld en sjat olie i. Kom panch phoron i, og steg til det til frøene popper.

Hæld kartofler, løg og carrypasta i og steg det i ca. 1 minut.

Kom vand på og skru ned for varmen så det bare står og simrer. Lad det koge til der er 2 dl sauce tilbage. Tag halvdelen af kartoflerne fra til samozas. server resten af curryen med drænet yoghurt, forårsløg, og bhasmati,ris, eller Gramflourpan­dekager, raita, kokoschutney, og rosinchutney.

Det er vigtigt at man ikke står og rører i gryden hele mens den simrer, ellers går kartoflerne for meget i stykker.

Stegt blomkål med Panch phoron

et stort blomkålshoved delt i buketter, med stokken
2 spsk. stødt panch phoron
2 hakkede løg
salt
3 spsk. grøn carrypasta
olivenolie til stegning
2 dl drænet sødmælksyoghurt
frisk koriander

Steg blomkål og løg i olivenolie i en tykbundet pande, ved svag varme til den er gylden, og mør, men den må ikke brænde på, eller få for høj varme, den skal bare stege lige så stille. Efter ti minutter tilsættes krydderierne, og carrypastaen. drys med salt, og steg færdigt. Blomkålen smager skønt som den er, både varm og afkølet, til kartoffelcurryen, eller som tilbehør til samozas. Anret den på et fad og dryp med drænet yoghurt når den er kølet af.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…