Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Lakrids

Er rødder af en ærteblomstrende, og meget smuk plante som kan dyrkes i drivhus, som flerårig i danmark. Rødderne høstes efetr 3 år og tørres.
Moderne forældre vil så utroligt gerne have at deres børn synes det er sjovt at tygge på lakridsrødder.
I kinesisk køkken er det groftskårne hele rødder man bruger.
Engelsk lakrids laves ved at koge de knuste rødder i vand, som trækker saften ud, hvorefter den tørres til lakridsstænger eller knuses til pulver.
Pulveret er ekstremt vandabsorberende, hold det tæt!
Lakridsrod indeholder inulin, som giver sødme - uden sukker - til alt hvad man bruger dem til, derfor er der lakrids i de fleste designer theer.
Det påvirker også smagsløgene så alt smager sødt, og lidt metallisk, ligesom når man spiser artiskokker.
Lakrids er ekstrem tpopulært som krydderi i næsten alt, og det er osgå skønt, selvom det bliver skambrugt de sidste år, omtrent som alting smagte af stjerneanis for 10 år siden.
Det er meget fint til blommer, æbler, kirsebær, i is og chutney,sammen med både hvid og mørk chokolade, i chokoladekager, og marengs, til tunge vildtretter, som aftenthe, og altså i kinesisk mad.
Skåret lakridsrod har konsistens som groft savsmuld, det er værd at tænke over om det er dejligt i den færdige ret, ellers kom det i en gazepose.

Fennikel råsyltet i lakrids

3 store fennikel

Sirup

  • 8 stjerneanis
  • 1 spsk. skåret lakridsrod
  • 2 spsk. fenikkelfrø
  • 3 spsk. anisfrø
  • 1/2 l. æbleeddike
  • 500 g. rørsukker
  • 5 spsk. pastis

Kom alle ingredienser til siruppen i en gryde. Lad det koge til sukkeret er opløst.
Skær fennikkelerne papirstyndt på langs, det gøres bedst med et mandolinejern.
Hæld lagen kogende over fennikelerne.
Det klæder salaten bedst hvis det får lov til at stå og trække natten over.
Men den kan spises når den er kold. Brug den samme lage til agurk, gulerod og rabarber.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…