Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Qa'b al-Ghazal

Første gang jeg hørte om gazellehorn var i min barndoms Babar, hvor Babar finder den frække Arthur i den nordafrikanske ørken, efter at han dumdristigt var fløjet væk på vingen af en helt vidunderlig flyvemaskine.
De bliver budt på et måltid siddende på gulvet, og dette måltid afsluttes med frugt og gazellehorn. Jeg syntes, de så fantastiske ud og navnet ... Qa'b al-ghazal.

Jeg har siden fået dem både vidunderlige og kedelige i Marokko.
Den helt originale er med en tynd dej, der bliver tør efter meget kort tid.
Jeg har tilladt mig at skifte den ud med filodej.
Hvert horn skal ca. have to lag smørsmurt filodej omkring mandelfyldet, ikke mere.
Jeg har også tilladt mig at komme en æggehvide i mandelfyldet for at gøre det mere saftigt og mere holdbart.
I den oprindelige version fugtes kun med orangeblomstvand.
Resultatet er i hvert fald rigtig fint.

20 stk.

  • en pakke filodej
  • 250 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk snust gummi arbicum 1 æggehvide
  • 3-4 spsk. orangeblomstvand
  • 1 nip bagepulver
  • smeltet smør
  • flormelisdrys

Bland marcipan, flormelis, æggehvide, gummi arabicum bagepulver og orangeblomstvand til en dej med sukker.
Dejen skal være blød, men formbar, måske skal der mere orangeblomstvand til.
Rul dejen til små pølser, der spidser til, mellem håndfladerne.
De skal være ca. 2 cm tykke og 6 cm lange.
Skær filoen i firkanter på 18 x 18 cm. Skær dem over på skrå, så der kommer trekanter ud af det.
Hold den del af dejen, du ikke lige arbejder med, godt dækket af et vådt viskestykke.
Pensl indersiden af dejtrekanterne med smeltet smør.
Tril dejen rundt om marcipandej stykkerne til en lang tynd kegle.
Krum den lidt, så den ligner et gazellehorn.
Luk for enden, så marcipanen ikke falder ud.
Bag ved 175 grader i ca. 15 minutter.
De skal ikke være brune, men måske en smule gyldne i kanterne.
Drys behersket med flormelis og dryp med oran¬geblomstvand.
Spis til en kop kaffe.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…