Flere krydderier og opskrifter… Krydderierne kan købes i netbutikken… GochujangFermenteret Koreansk mild Chilipasta med en vildeste smag. Fermentereret i to år med Soyabønner, hvede, byg, rørsukker og mellem stærke aromatiske chili. bruges til grillmarinader, gryderetter, stegte grøntsager, wok, eller som dip, kimchee, bønner, salsa ris...Overalt hvor man gerne vil have en rimeligt mild, cremet, let fermenteret chilismag. Opskriften er mindst lige så fin med grønne bønner, forårsløg, blegselleri grønne asparges, eller en blanding. Jeg elsker opskrifter med 4 ingredienser. Stegte Scapes med Gochujang. Til 4 personer 24 scapes, ½ dl olivenolie, 3.4 spsk. Gochujang Salt. Steg hvidløgs stænglerne i olivenolie lige så stille i en tykbundet jernpande til de er møre. Rør Gochujang i, og lad det stege med et øjeblik så det lige karamelliserer en smule, smag til med salt og server. Det kan fint spises koldt. Bønnecreme med Gochujang En bønnecreme er et vidundermiddel, det kan bruges til det meste, som sandwichfyld, dip, tilbehør til alt stegt kød, og alt efter krydring og omstændigheder være en meget rustikt grovmoset chunky og stærk lille bombe eller et langt større bjerg mildt tilsmagt nervedulmende cremet ting. Kog din yndlinsgbønne- min er Butterbeans eller black eyed peas , meget møre, mos dem med smør hvis cremen skal spises varm, med olivenolie hvis den skal bruges kold. Smag til med salt, og Gochujang, sort peber, citronsaft og krydderurter. Så har man en mild sag at spise til lammekoteletterne. Mos det man ikke lige spiser med hvidløg, lidt eddike, og en knust chili, og der er sandwichfyld som bare skal lægges sammen med lidt tomat, lidt salt, rucola, agurk eller hvad der nu åbenbarer sig i grønsagesskuffen mandag morgen. |