Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrift til Curryleaves

Fish molee er en typisk ret fra Kerala, landet med de mange kokosnødder, mild og rund af kokosmælk, og krydret intenst med Curry Leaves, som ikke har noget med blandingskrydderiet Karry at gøre, men er friske blade fra et lille træ Murraya Koenigii, og de kan af og til findes i indiske og pakistanske butikker. De tørrede blade kan bruges, men som alle tørrede krydderurter så mangler der jo noget af smagen, men retten er skøn alligevel. Spis med ris, eller flade indiske brød.

Fish Molee

Til 6 personer

Ingredienser:

  • 1 kg fast fisk i store tern
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • hvedemel til at vende fisken i
  • 2 store løg I tynde både
  • 5-10 grønne chili, i tynde skiver
  • 1 dåse kokosmælk, måske mere, og lidt vand
  • 12 spsk finkakket frisk ingefær
  • 1 spsk rød chilipulver
  • saft af 2 lime
  • 1/2 lille stang cassiakanel
  • 6 kryddernelliker
  • 4 spsk curryleaves
  • Salt
  • kokosolie /neuytral olie

Steg løgene i olie/kokosolie med ingefær, nelliker og kanel, lad løgene blive langsomt gyldne. Tilsæt salt, grønne chili, kokosmælk og limesaft og lad det hele koge sammen til en tyk, krydret sauce. Hvis det bliver for tykt kan man komme lidt vand i. Smag til. I mens steges fisken i rigeligt olie i en anden pande, men kun på den ene side. Kom dem i den færdigkogte sauce, og lad dem simre til fisken er akkurat gennemkogt.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…