Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Brun/sort Kardemomme

Det er denne kardemomme man bruger til Garam Masala i biryani til at koge med basmatiris i curries.

Gør det selv Garam masala

  • 1 dl. Kardemommefrø
  • 1/2 dl Brun Kardemomme
  • 1 dl. Korianderfrø
  • 1/2 dl. Spidskommen
  • 1/2 dl. Kommen
  • 1/4 dl. Sort Peber
  • 1/4 dl. Kryddernelliker
  • 5 Kanelstænger
  • 5 hel Muskatblomme

En Garam Masala skal i modsætning til alle andre krydderblandinger ikke ristes med i starten af tilberedningen, men drysses i senere som efterkrydring.

Krydderierne kan også bruges hele til at koge med i en lammecurry, eller chutney, eller de kan stødes og bruges til at smage en færdig ret til med.

Hvis du vil lave en færdig stødt garam masala tager du frøene ud af begge slags kardemomme, brækker kanelen i mindre stykker, og rister kommen og spidskommen, på en tør pande til de dufter. Pas på de ikke brænder på.

Knus hele balladen i en kaffemølle/ krydderikværn.

Krydderiet holder sig fint i 6 måneder i en tæt, lystæt beholder.

Butter Lamb Curry

  • Kød fra 1 lammekølle eller 2 bove, i 3 x 3 cm tern
  • Smør til stegning

Marinade:

  • 2 spsk Garam Masala
  • 1 spsk korianderfrø, 30 g frisk, skrabet ingefær, 30 g hvidløgsfed, 3 tsk chiliflager, 1 spsk kommen, 1 sort kardemomme, 1 tsk sort peber,
  • 2,5 dl drænet Jerseyyoghurt, stor tsk. salt

Tomatsauce:

  • 2 hakkede løg
  • 1 dåse tomater
  • et halvt, pillet hvidløg
  • 5 cm frisk, skrabet ingefær
  • 100 g smør
  • salt og peber

Rist korianderfrøene, kommen og kardemomme, hver for sig på en tør pande til de dufter, og knus groft.
Mos ingefær og hvidløg i foodprocessor eller kaffekværn.
Bland marinaden, og vend lårene så de er helt dækket.
Film og køl i optimalt 6 timer.
Til saucen steges løgene i smørret til de er gyldne og bløde, det tager sin tid.
Mos hvidløg og ingefær og steg lidt med.
Kom tomater, salt og peber i og lad det stege sagte til smørret skiller fra, og væden er kogt næsten helt væk.
Tagkødet op af marinaden, men gem den.
Steg lammeternene i en stor sauterepande eller tykbundet stegesgryde, i smør til de brunet på alle sider. Det tager også sin tid, man skal lade dem ligge stille i gryden/panden. Ellers falder marinaden af, ogt de bliver aldrig brune.
Kom marinaden og tomatsaucen over kødet og lad det koge op.
Skru ned og lad det simre sagte til kødet er helt mørt. Hvis det bliver meget tørt undervejs kommer man et lille smule vand i.
Smag til med chili undervejs hvis det er for tamt.
Drys med frisk snittet chili, frisk koriander og mynte.
Spis med Basmatiris, og et stort fad med chiliskiver, romainesalat, agurkeskiver, tomater, radiser og rå løg.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…