Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Den klassiske Etiopiske gryderet er en Wat, og den mest berømte er vist Doro Wat med Kylling eller Sega Wat med oksekød.
Bortset fra det er en wat dejlig med lam eller gedekød.
Hele fidusen med retten er at den er simret meget længe, så sødmen kommer frem i både løg og krydderi.
En Sega wat skal koges langsomt i 3-4 timer. Kylling wat i 2,5 time. Den kan simre om aftenen, mens du laver noget andet, og spises næste dag.
Hvis du ikke har tid til det, så er det bedre at lave en anden ret, for det er den langsomme karamelisering og det smeltede kød som er hele pointen.

Wat

Til 6-8 personer- eller flere dage

  • 1,5 kg kyllingeoverlår, eller hele lår eller 1,5 kg oksespidsbrys,t tykkam eller hals i store tern
  • 2 spsk citronsaft
  • 5 g smør eller ghee
  • 1,2 kg finthakkede løg
  • 1 helt finthakket hvidløg
  • 5 g smør
  • 3 spsk Berbere krydderi
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • ½ spsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 1 glas hvidvin
  • 1 l hønsebouillon/grøntbouillon
  • 6 -8 hårdkogte æg

Steg løg, hvidløg og ingefær meget, meget langsomt i olie og smør i en bred, tykbundet gryde.
Det tager minimum 45 minutter. Mariner imens kødet i citronsaft . Kom krydderiblandingen og det sidste smør i løgene og steg videre i en halv time.
Rør honning, vin, bouillon og salt i løgene og læg kyllingen ned i saucen til den dækker, og kog op.
Sænk varmen igen og lad det reducere meget langsomt i 45 minutter, Til kødet er meget mørt. Hvis du bruger oksekød skal det simre i 3-4 timer til det nærmest falder fra hinanden, du skal nok tilsætte lidt vand undervejs, hvis det koger for meget ind.
Det sidste kvarter lægger du de pillede æg ned imellem kødet. Smag til med salat, og måske lidt citronsaft.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…