Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Asafoetida- Hing

Asafoetida er et indisk krydderi, harpiks af en stor skærmplante, Ferula, Asafoetida der giver et meget sært duftende rav-agtigt krydderi.
Det sælges næsten altid i pulveriseret form. Vores stødte hing indeholder også lidt bukkehornsfrø. Vi forhandler den også i hele stykker. Asafoetida skal opbevares lufttæt, og lugter simpelthen ubehageligt gasagtigt, men når det bliver stegt/kogt giver det maden en ekstremt aromatisk hvidløgs-porreagtig duft, som er meget værdsat i indisk mad. Det modvirker luft i maven, og det bruges ofte til retter med linser og bønner.
Kaldes også Djævelens lort, blandt venner.

Hvis man synes at ens bengalske mad lige mangler det sidste for at smage helt autentisk, så er det nok asafoetidaen der mangler.
Det blev meget populært i det gamle Rom, fordi det minder meget om Romernes foretrukne krydderi 'Silphium,' der stammede fra en anden, men nærtbeslægtet plante, Den voksede i Nordafrika, hvor den blev udryddet allerede i oldtiden, og vi kommer aldrig til at vide hvordan den smagte.
Men samtidige kilder mener at Asafoetida smager meget der hen ad, men knapt så kraftigt og ikke helt så aromatisk. Asafoetida var meget brugt i middelalderen i Europa, men har været sjælden i mange herrens år.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…