|
Flere krydderier og opskrifter…
Krydderierne kan købes i netbutikken…
Marokkanske anisbrød
500g friskost/fromage blanc
10 g økologisk gær
1 l håndvarmt vand
2 spsk groft salt a 15 ml.
ca. 2 kg bagestærkt mel f. eks en blanding af italiensk blød hvede, og alm. hvede af god kvalitet
1 dl olivenolie
1 spsk hele anisfrø
ekstra olie til udrulning
Glasur:
4 spsk orangeblomstvand
2 spsk smør
2 spsk honning
Rør gæren ud i vandet, og ælt resten af ingredienserne til dejen i . Men hold 1/3 af melet tilbage. Ælt til en jævn dej. det er muligt alt melet skal bruges, det kommer an på typen. dejen skal være blød, men ikke klistret. Lad den hæve til den er stor og spændt til bristepunktet, mindst dobbelt størrelse. Enten lunt på nogle timer, eller køligt, natten over. Hæld olivenolie ud på bordet til der dannes en film på bordet, hvor der er plads til den. Vælt den ud på olien. Form dejen med hænderne til ca. 10 meget flade, runde brød. Læg dem på bagepapir på bordet, og lad dem hæve igen til dobbelt størrelse. Hvis de hæver for meget på midten kan de flades lidt ud undervejs i hævningen. Bag ved 220 grader i ca. 20 min, men hold øje, når de er smukt brune og føles lette er de færdige. Smelt smør med honning og orangeblomstvand sammen i en lille gryde, og pens brødene med det når de kommer ud af ovnen. Pak dem straks ind i fugtige viskestykker. Spis dem mens de er varme. De kan evt. varmes næste dag, men det er et brød til at spise friskt.
Flere krydderier og opskrifter…
Krydderierne kan købes i netbutikken…
|