Flere krydderier og opskrifter… Krydderierne kan købes i netbutikken… AmchoorEr et tørret pulver af umodne grønne mango. det er aromatisk og syrligt, og bruge ssom dfrys på frisk frugt , i raita, Chaat, eller i Lhassi. Mangolassi med amchoor til 6 personer 1 l yougurt naturel 2 modne mango/mangopulp 1 spsk limesaft 3-4 spsk rørsukker efter smag 1 tsk amchoor Skær kinderne af mangoen, dernæst siderne, og skræl stykkerne. Skrab kødet fra stenen og kom alt mangokødet, yoghurten, saft og sukker i blender eller foodprocessor-og kør til det er jævnt, skummende og lækkert. Smag til med sukker. Kom i høje glas med isklumper og drys med amchoor, der er et aromatisk pulver af tørrede sure mango. Mangopulp på dåse er et ok alternativ. Brug 2-3 dl. Resten kan fryses til en anden gang, eller fryses til mangois. Sur salt lassi med amchoor I Indien får man lige så tit lhassien sur og salt, det er meget læskende på en varm dag. Brug opskriften ovenfor, men udelad mango og sukker. Dyp kanten af glassene i limesaft og flagesalt inden lhassien kommes i. |