Økologisk Høstmarked 2014 på Fuglebjerggaard

30. august 10–17.00
31. august 10–16.00Vi holder høstmarked for 16. gang, vores helt store årlige balfaldera, med et flot og pakket program, hvor hver en krog på gården er i brug, og alt er pyntet op til fest. Hele gården dufter af bagværk, hø og grillet lammesteg. Haven er i sin fineste sensommerpragt. Man kan spise den skønneste mad, de dejligste kanelsnegle og hjemmelavede safter, og nyde en dag i haven, i marken, hos dyrene, i cafeen, i laden. Snakke med mere end 50 økologiske og biodynamiske producenter og foreninger, gå en tur, shoppe og få virkeligt friske grøntsager, krydderurter, ferskt kød fra gården og et væld af økoprodukter, som er alt andet end mainstream, med hjem. Og hænge ud og blive og opleve høstfesten lørdag aften.

I den store lade

Serveres vores skønne lam og pattegrise, grillede grøntsager, salater, chutneyer, relisher m.m. og nybagt brød.

Gårdspladsen

Grønthandelen er som sædvanligt fyldt med skønne økologiske grøntsager, rodfrugter og krydderurter.

Mølleriet

Vi maler mel af vores eget korn under hele høstmarkedet for at kunne følge med til friskmalet mel og nybagte brød til alle. Man kan se det ske og købe nymalet mel med hjem lige ved siden af i…

Bagerbutik og kryddeributik

Vi bager de skønneste surdejsbrød lige ved siden af mølleriet af vores eget korn. Alt til bagning, vores skønne kanel-kardemommesnegle, mange slags brød, kager og boller til at købe med hjem.

Alle vores fine krydderier og krydderiblandinger er samme sted, og man kan smage på det hele.

Cafe Palais des Poulets

Asta serverer kager i læssevis med frugt og bær fra gården, kanelsnegle, boller og ostemadder hjemmelavede safter, vine, cider, kaffe og theer i cafeen, i æblehaven og på plænen.

Bageriet og køkkenet

Kører på højtryk, og man kan se bollerne blive trillet, kanelsneglene rullet, og maden blive lavet, når man stikker snuden inden for.

Butikken

Har velhængt fersk lammekød, kalvekød, hjemmelavede produkter, en særlig ostebutik med økooste, du ikke kan få allevegne, køkkengrej, og mange gode høstmarkedstilbud.

Planteskolen

Er fuld af gode livskraftige krydderurter, frugttræer, frugtbuske, stauder og mange gode høsttilbud.

Gratis Børnerundvisninger

Kl. 12.00 og 14.00 begge dage.

‘Foodstock’

er en økologisk festival, som sker nu for anden gang, som foregår under høstmarkedet på Fuglebjerggaard. De inviterede deltagere kommer med deres egne boder og giver smagsprøver, sælger deres produkter, fortæller, og laver demonstrationer. Det foregår ude i marken bag gården, og der er nok til mange timers gode oplevelser af underskoven af økologiske producenter. Alt det der sker, som man ikke kan købe i et supermarked. Ismagere, chokoladeproducenter, saft og cider, biavlere, folk som laver andre økoprodukter end mad og drikke, planter, foreninger m.m.m. Marken er stor, og der er plads til flere end de +50, som allerede kommer. Hvis du har gode idéer til småskalaproducenter, importører m.m., så send en mail til kontor@fuglebjerggaard.dk.

Se alle deltagerne til Foodstock.

Praktisk

Der er gratis adgang til det hele.

Parkering i marken, ikke langs vejen.

Man kan ikke have sin egen mad og drikke med.

Ingen hunde – som sædvanligt.

Husk kontanter. Mange boder tager ikke creditcards. Man kan i det omfang det er muligt, hæve over i grønthandlen i gården og betale med mobilpay, men kontanter er bare det nemmeste.

Man kan kun bestille bord til høstfesten lørdag aften. Ellers må man tage det som det er. Men det er en god idé at komme enten først eller sidst på dagen. Hvis man planlægger at komme en busfuld eller en større gruppe, så send en mail. Så er vi klar til jer.

Sommerkoncert og høstfest lørdag aften

30. august kl. 19–23.00

Høstfesten lørdag aften til vores store høstmarked er blevet en tradition. Det er en fest for os selv, medarbejdere, familie og alle andre, som har lyst til at spise skøn mad og høre dejlig musik en sensommeraften på landet. Det foregår i vore store, fine, pyntede lade.

Vi serverer den skønneste buffet, så du bliver mæt på minimum tre sanser. Så kommer der musik, som mætter en til, og den sidste sans må gæsterne selv sørge for.

Buffeten består af masser af Camilas skønne grøntsager og salater, spækket med smag og krydderurter, grillet lam fra marken, med vores egen krydderub, nybagt brød og rigeligt dessert med bær og frugt fra gården.

Vi byder på to musikgenrer, som er meget forskellige, men også meget passende til en høstfest, først opera, så…

Dansemusik

ved
Lisbeth Diers: Trommer
Carl Quist Møller: Perc og andet
Bjarne Roupe: Guitar
Thomas Fonnesbæk: Kontrabas
Thomas Agergaard: Saxofon og fløjte

www.thomasagergaard.com

www.carlquistmoller.dk/jupgrade/

ØresundsOperaen

www.oresundsoperan.dk

Byder på en sansemættet sommerkoncert med godbidder fra operaens verden krydret med smukke nordiske sange, musical og evergreens.

De medvirkende er den svensk franske sopran Isabel Piganiol, der just med stor succes har sunget Tosca under Ålborg Opera Festival, samt den danske sopran Merete Sveistrup, der både har gjort karriere i Sverige og Danmark med roller som Violetta i La Traviata og Gilda i Rigoletto. Samt den danske heltetenor Magnus Vigilius, der lige har vundet 2. prisen i verdens største Wagner-konkurrence: The Lauritz Melchior International Singing Competition.

Sangerne bliver akkompagneret af den svenske pianist Madeleine Sjöstrand.

Der er begrænsede pladser i laden, og vi har sat et maximum på tilmeldingerne, så det er klogt at bestile billetterne til høstfesten allerede nu:

fuglebjerggaard.dk/netbutik/index.php?cPath=38_276

Vi glæder os, og glæder os til at se dig!

Mange venlige hilsener
Camilla Plum og Co.

Deltagere til Foodstock

2daydesign.dk
Anette Stacey – PilIsangs
Anja Egeriis – Chli/tomatJust Coffee – Kaffe
Assens PlanteskoleKernegaarden – Cider & ferie
Biodynamisk Forening – Forening – Kok
Bodil Henningson – NaturdekorationerLittle Sun – Lamper
Boisen Is – IsMercurialis – Krydderurter & salver
Casablanca – Kok - marokkanske tingMichael Kastrup – Kok
Chocolate and Love – ChokoladeNewdelphos
Danrob & TimberrudNiels Peter Flint
EcoEgoOPENgardensCPH – Urban nature
FoodartSchumachers – Snaps
Sokkemageriet – Uldsokker
Gaia Trade Nordic – Pure natureVores Marked – Vin
Hans Bo Larsen – Westergaadrs Planteskole – Planteskole
Herbalsalvation – SalverZinkbakken – Haveting
Hjemmeriet – Chokolade
Honningpigen – Honning