Åbningstider

Planteskolen og Fuglebjerggaard har åbent alle hverdage 10-16.00, hvor du også kan købe frø, planter og handle i vores lille café butik, samt hente bestillinger.

Juleåbent på Fuglebjerggaard

Alle dage i december, frem til d 22/12
Du kan gå tur, shoppe og nyde freden på landet

******************************************************************************************

Landhandelen i Jægersborggade 17, Tlf.: 64635740
Åbent: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag 11-18:00
Og lørdag + søndag 10-17
Vi serverer et enkelt men dejligt måltid på gaden de tre første lørdage i december.

Netbutikken har åbent 24 timer i døgnet.

Julen nærmer sig..

og vi har næsten det hele, til din hjemmelavede Julemad, til din Julebag, til den bedste konfekt, oceaner af tørrede fugter og bær, Bergamotter og pomeranser, , Krydderier, Chokolade, Konfekt, Og vi har Julepynt i overflod, og mange gode gaveider som folk rent faktisk har brug for...

Du kan finde det på Fuglebjerggaard, i min landhandel i Jægersborggade 17, og i netbutikken.

Find det i netbutikken

Du kan nu bestille en halv Mangalitza Julegris til Jul!

En gammel ungarsk race, ret tæt på vildsvin, som har dybt aromatisk fedtmarmoreret kød og det mest velsmagende fedt.
Du kan skrive om du ønsker en lille eller større halv gris.

Køb Julegrisen her

Camilla Plums Blandede Landhandel - er vores Gård-til-By-butik i Jægersborggade 17 på Nørrebro

Landhandlen er som i naturen stærkt årstidspræget. Om foråret og sommeren har vi masser af planter, krydderurter, stauder, spiselige planter fra alle mulige slags, bærbuske og frugttræer, udplantningsplanter, læggekartofler, frø og have-halløj. Om efteråret alle de 40 æblesorter vi dyrker på gården, nødder og anden frugt fra gården, kæmpemæssige græskar og forårsløg til din have.

Til jul har vi alt hvad du skal bruge til din økojul. Vi har vores egne Øko krydderier og blandinger, krydderurter, både friske og tørrede, vores fine hjemmesyltede sager, de bedste Øko-æg i alle mulige farver, Fermenterede produkter, kombucha og kefir, surdej og alt muligt andet dejligt hele året rundt. Vi har det meste på lager, men hvis du vil have særlige planter, frø og kolonialvarer så kan du bestille i netbutikken og afhente i Landhandelen.

Eller du kan bare komme forbi og shoppe.

Få mit fine nyhedsbrev

Hvis du vil have mere at vide om dyrkning
og alle mine fantastiske frø og planter, opskrifter eller kurser.
DU KAN LÆSE EN STOR DEL AF HVAD CAMILLA HAR SKREVET OM HAVEN, DYRKNING, FRØ OG PLANTER,
HELT GRATIS PÅ VORES HJEMMESIDE

Læs om dyrkning her

 

ØKOLOGISKE FRØ TIL HELE DIN HAVE

489 sorter hjemmeavlede økologiske frø fra den danske muld, og 450 sorter spændende frø fra hele verden. De fleste af alle de hundredevis af frøsorter vi har her i netbutikken er dyrket på Fuglebjerggaard.

Vores frøfirma er lille, meget mindre end de fleste tror, vi er kun 4 mennesker beskæftiget med at dyrke, høste, tørre, sortere, rense, pakke, og sende frøene, planterne, knoldene og alt det andet afsted. Det er meget, meget håndholdt, og vi arbejder så hurtigt vi kan. Derudover har vi et skiftende persongalleri af frivillige hænder: praktikanter og folk i jobordninger.

Vi har ingen GMO, ingen F1-hybrider, men nøje udvalgte frø til sunde, smukke og meget velsmagende grøntsager, blomster og urter. Grøntsager og blomster vi gerne selv vil dyrke, nyde og spise.

Vi har nordens største udvalg af økologiske frø, både grøntsagsfrø, krydderurtefrø, frø til sommerblomster, stauder. Frø til rodfrugter, sære grøntsager, flerårige grøntsager, m.m.m. Vi dyrker langt de fleste frø selv, resten er importeret fra hele verden. Vi dyrker de fleste ting selv, på gården og så vi ved at de er gode, og passer til vores klima. Og derfor er det ofte begrænset hvor mange vi kan nå at dyrke af hver sort, så vær tidligt ude med din bestilling, hvis du vil have noget særligt til din have. Vi har også konventionelle frø, hvor øko ikke findes endnu, det står tydeligt ved hver enkelt sort, hvad det er.

  • 165 sorter økologiske tomatfrø, udvalgt efter smag gennem 20 år.
  • 165 sorter økologiske chilifrø
  • Meget stort udvalg af Økologiske grøntsagsfrø
  • Økologiske krydderurtefrø
  • Frø af 48 sorter gamle duftende lathyrus/ærteblomster
  • Økofrø til de skønneste sommerblomster
  • Høje ærter/Kæmpeærter frø
  • 30 sorter grønkål, i alle farver og sorter

Og ikke mindst:

Vi har frø til 653 gamle sorter grøntsager

det største udvalg i Norden - frø til gamle arvesorter - heirloom-grøntsager
Vi har specialiseret os i gamle sorter. De er gode til økologisk havebrug, de er beregnet til at dyrke uden kunstgødning og pesticider, de er robuste, og nemmere at dyrke, og har langt flere indholdsstoffer, som du har brug for end moderne sorter grøntsager.
Alle de gode indholdsstoffer giver en større, bredere og bedre smag. Af alle disse grunde har vi holdt ved dem, nogle af sorterne er fra 1600 tallet og 1700 tallet, alle har været dyrket og elsket i mange generationer. De gamle sorter er truede fra mange sider.
Den nye frølov handler i bund og grund om, at de ikke kan patenteres og derfor ikke har de store frøfirmaers interesse. Dyrk dem i din have den bedste og dejligste måde at bevare dem på. En helt anden ting er så at gamle sorter grøntsager har meget stor positiv indvirkning på vores store livsstilssygdomme, netop på grund af de indholdsstoffer som vi simpelthen mangler fra moderne grønt.

Hunde er ikke velkomne på Fuglebjerggaard

Du kan ikke tage din hund med på gården, heller ikke selvom den er sød og i snor, vi beklager. Vi har mange små dyr, og vi har desværre dårlige erfaringer med fremmede hunde.

Fotos

Du er meget velkommen til at tage fotos af gården, dyrene og planterne, men ikke af mennesker. Hverken gæster eller medarbejdere. Vi beklager, men sådan er det.


Kurser og arrangementer

Du kan se mere om vores kurser og arrangementer og melde dig til her:

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oplevelser-kogeskole-haveskole-middage-boeger/


Kalender

2021
December Cafeen har åbent alle weekenderne i december, inden jul, med et lille udvalg af julemad og drikke, 10-16.00
Vi serverer enkel Julemad og drikke på gaden i Landhandlen de tre lørdage inden jul i december.

På gården modtager vi kontanter, guldstykker, diamanter og mobilepay.
I Landhandlen i Jægersborgade modtager vi også Credit Cards.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
DK–3200 Helsinge