Økologiske chili- og tomatfrø

Vores nye og uimodståelige økologiske tomater og chilier og alle de gamle kendinge. Vi har kun særligt dejlige tomater, masser af gamle sorter og ingen hybrider. Det betyder, at du selv kan tage frø af dem år efter år.

Chili

Læs mere og se udvalget af chilifrø i netbutikken…

Tomater

Læs mere og se udvalget af tomatfrø i netbutikken…

Nye tomatsorter 2017

Nye chilisorter 2017

Vi har fokuseret på chili man rent faktisk kan spise, i år, mere end de ekstremt stærke, som nok dufter vidunderligt, men er for stærke for de fleste. Jeg har selv mere glæde af at dyrke de mellemstærke, de anvendelige, meget aromatiske og de virkeligt særlige og smukke, end de ekstremt stærke chili. Selvfølgelig dyrker vi også dem man nærmer sig med andagt og heldragt, men mest for sjov. Disse her nye sorter har fundet nåde for mine kritiske smagsløg og min æstetiske sans i den forgangne sommer.

‘Brazilian Pumpkin’

Høj plante med 5 cm store runde frugter der modner fra grøn over orange til rød. mellemstærke, åben vækst, Cap annuum.

‘Bhut jolokia purple’

En naturlig variant af Bhut Jolokia, store frugter, nopret overflade, store planter med flotte blade, modner fra lilla til rød.

‘Bolivian Bumpy’

En meget vellykket kydsning af Yellow Bumpy, en Scotch bonnet type, og Bolivian Rainbow, en Cap. annuum. Modner fra grøn til orangegul med lilla chatteringer. Meget stærk og aromatisk.

‘Black Dorset Naga, glat’

En variant opstået hos os, med glat skind, is stedet for det noprede skind Dorset Naga plejer at have. Mindre plante, med mange frugter, Modner til mørkebrun.

‘Cheiro di Roxa’

Saftig frugtsmag, Frugterne modner fra grønlilla til pink –Fersken når de er modne, en helt unik farve i chili, som kun pink tiger ellers kan have. Mellemstærk, habanero duft. Cap, Chinense.

‘Jamaican Bell’

Facon som en hat. Meget mild, men med bid ved kernerne, Høj plante, med hængende røde hatte, meget dekorativ.

‘Mojo Blackie’

Meget mørk plante, mørke blade, stængler, og lange smalle chili som modner til rød med sorte plamager, som om de er let forkullet. Meget stærk krydsning med Pimenta di neyde og Bhut Jolokia.

‘Numex Bailey Piquin’

En udvikling af den vilde Piquin, hvor frugterne dratter af når de er modne, og er nemmere at høste. Piquin er en vild chili, lilebitte, meget stærk og aromatisk.Nem at overvintre, kan blive meget stor. 100.000 scoville.

‘Purple Peach’

Lille plante, lige til en potte, med relativt store lilla saftige frugt smagende stærke chili, de modner til ferskenfarvet med lilla chatteringer. Formentlig en krydsning med Pimneta di neyde.

‘Shishito’

Frodig stor plante med mange frugter, Milde store chili, Japansk klassiker, 6 cm lange og perfekte at grille, stege, friturestege. Milde som grønne, lidt hede som røde. Cap Annuum.

‘Serrano Purple’

Lilla version af den mest udbredte chili efter Jalapeno, Modner dog til meget mørk rød, ligesom Jalapeno purple. Kødfuld, 10–20.000 Scoville,

‘Serrano Tempiqueno’

Den mest udbredte chili efter jalapenio, kødfuld, 10–20.000 Scoville, bruges meget til salsa i Mexico.Udvalgt tl Slow food arc of taste;

Frøene kan bestilles i netbutikken…