Del på Facebook

Vinterferien på Fuglebjerggaard – Kom og Byg et Insekthotel eller så med børnene- gratis…

insekthotel.jpgDet er jo stadig rigtig meget vinter, men nogle haveaktiviteter er gode at lave indendørs, mens vi venter på bedre og lunere tider. 

Gården er åben d. 11 og 18 februar 10-16.00

Gratis workshop for børn begge lørdage i vinterferien, hvor vi bygger insekthoteller  sammen med børnene (indendørs) i traktørstedet. De får deres eget insekthotel med hjem, lige til at sætte op udendørs. Insekthoteller har alle de former man kan tænke sig, og er virkelig sjove at lave. Det tager sin tid, hvis de skal blive fine, så giv jer tid, og voksne må også gerne hjælpe til.

insect-hotel-11765.jpgInsekthotellerne er små huse af alle mulige naturlige materialer, stokke, pinde, træstammer, pap, ler, lerpotter, potteskår, vat, uld, bark mmm, som sættes sammen i små kasser som bliver til attraktive levesteder for alle mulige insekter. Insektlivet er jo truet af pesticider, monokulturer, alt for intensiv skovdrift og fordi vi rydder alt for meget op i
vores haver. Det er fint at kunne give de små nyttige kræ et sted at bo, lægge æg, og være, hjemme hvor vi bor.

Alle insekter udfylder en plads i økosystemet, også selv om de ikke lige spiser de insekter der spiser vores planter, så er de nyttige af et mylder af komplicerede biologiske grunde. Man må undgå apartheid i sin have, og hjælpe alle insekterne med et godt levested. 


dafv0840-2.jpgDesuden laver vi papirspotter til at så frø i med børnene
, og de kan få hjælp til at så de tomater, sommerblomster og krydderurter, til at tage med hjem,

Det hele er gratis, bortset fra frøene som købes i gårdbutikken.

Vi har også åbent i vores gårdbutik, og frøpakkeri hvor man kan få alt til haven, Læggekartofler, havehalløj, skøn havesnor, potmakers, såbakker og brikker…børneredskaber,  mm.

Vi serverer varm kakao, kaffe og the, ostemad, pølsemad og æggemadder og måske en lille kage i Cafeen.


Man kan besøge dyrene, gå en tur på gården eller i skoven, kigge på Erantis og vintergækker og få er dejlig dag ud af det.

citronkatteurt.jpgUgens tilbud er 3 duftende og usædvanlige krydderurter

Alle bestillinger på min 250 ex porto får 3 fine gaveposer;

En pose blandede Agastache, en pose Citronkatteurt og en pose Kinesisk kryddermynte- Kinh Gioi med i pakken.

Agastacherne er hvid og lilla anisisop og Koreansk mynte, flerårige nemme duftende stauder, som er dejligt i the, mad og desserter. Citronkatteurt er flerårig, hårdfør, dufter af citron på en måde som gør den dejligt til fisk, the, kylling, og grillede grøntsager Kinh Gioi, Vietnamesisk Kryddermynte - Elsholtzia ciliata, er flerårig i familie med mynte, og meget aromatisk og brugt i vietnamesisk mad.

Tilbuddet gælder i DK, til den 12/2 kl. 24.00

 
Vi ses

Camilla & Co. 

Del på Facebook

Find os på Facebook