Del på Facebook

Sommer på Fuglebjerggaard

Dansk sommer er jo bare sådan her. Vi nyder, at have fået det vand, vi manglede desperat i juni, men selv for en landmand er det nok vand nu til korn og dyr og bær og frugt og i det hele taget.

Jeg kan sagtens huske, hvordan det er at være i sommerhus i regnvejr med børn, meget tydeligt endda, når det har regnet i en uges tid. Den afslappede stemning, varmen på ryggen, dovenskaben, de lykkeligt optagede børn i vandkanten, lange samtaler og alt og ingenting i sommernatten med myggespray og gløder, det indfinder sig bare ikke.

Kom forbi, desperate forældre, vi har en pivgratis rundvisning for børn og voksne hver lørdag kl. 10.00 hos dyrene.

Vi har uldgrise, og netop i dag har vores landhøne klækket et kuld dunede små yndige kyllinger, andemor har fået ællinger, og begge dele kan beses i hønsegårdene i æblehaven.

Og vi kan også godt garantere nogle rigtig gode timer i al slags vejr med at plukke bær, besøge dyrene, kigge på haven, besøge gårdbutikken og planteskolen alle hverdage og lørdag 10–16.00.

Om lørdagen laver vi dejlig mad og skønne kager i cafeen.

Den 29. juli har vi en overdådig pop up-restaurant i den store lade, hvor børnefamilier kan komme kl. 17.30 og spise middag med børnene og være ude af klappen igen kl. 19.30, eller man hænge lidt ud og drikke kaffe, mens det næste hold ankommer. Vi servere kaffen i det store køkken, og her kan man hygge sig, mens ungerne leger med killingerne.

Kl. 20.00 serverer vi for voksne og store børn, og her kan man nyde resten af aftenen. Mens lanternerne blinker i træerne, og bålfadene gløder.

Vi laver virkelig dejlig og meget grøn mad, helst af vores egne grøntsager og urter, bær og korn, og der er rigeligt spændende at vælge imellem, også hvis man ikke spiser kød, men naturligvis griller vi noget af vores skønne lam og uldgris.

Det er en overdådig buffet med rigeligt af det hele. Børnebilletter koster 100 kr. Voksenbilletter 350 kr. inkl. en boblende velkomstdrink. Og billetterne, som der er et ret begrænset antal af, kan du bestille her…

Imens alt pibler og gror, grynter og gokker, er Asta og jeg i fuld gang med en ny bog om alt det grønne, vi synes er aller mest spændende og dejligt at lave mad og drikke af. Vi laver mad af vilde og tamme grøntsager, vilde og tamme urter, masser af spiselige blomster og bær, limonader, theer og 100 slags virkelig skøn kombucha, kefir og salater, pickles og supper, fermentering og friskt, og det er nyt, spændende, og bliver en skøn bog, så må vi jo se, om der er nogen, som har lyst til at udgive den. En del af tingene kan man allerde nu smage i cafeen, hvor vi har de skønneste jun-kombucha, kefirdrikke, krydderurtelimonader m.m.m.

Vi håber, I kommer forbi og nyder frodigheden.
Camilla Plum & Co.

Del på Facebook

Find os på Facebook