Del på Facebook

Tomat- og chiliplanter. Den skønneste fåreuld – også i køkkenhaven. Lammeskind. Lammesteg. Fårene bliver klippet. Åbent i cafeen.

Nu på lørdag d. 30 april, Kristi himmelfartsdag d. 5. maj og lørdag den 7. maj har vi åbent i cafeen, planteskolen og gårdbutikken kl. 10–16.00.

Vores økologiske tomat- og chiliplanter

Du kan stadig nå at bestille dine tomat- og chiliplanter i netbutikken, og det er en god idé.

Spar 5 kr. pr. plante, når du forudbestiller.

Du risikere ikke, at dem du helst vil have, er udsolgt, og de står pakket og klar til at hente.

Du kan hente forudbestilte tomat- og chiliplanter nu på lørdag til den store tomat og chilidag eller alle hverdage efter kl. 10–16.

Eller du kan komme Kristi himmelfartsdag d. 5 maj eller lørdag d. 7. maj, hvor vi har åbent i cafeen, planteskolen og butikken.

Hvis du ikke har bestilt, kan du bare komme og købe tomat- og chiliplanter d. 30. april og den 5. og 7. maj 10–16.00.

Du kan stadig få billetter til chili-tomatdags-arrangementet d. 30 maj.

Lam og får

Den 7. maj bliver fårene klippet i den store lade.

Det er sjovt og larmende skue, og fantastisk at se fåreklipper Mick håndtere fårene, som om de ingenting vejer, og se, hvor hurtigt det går. Man kan købe en sæk uld med hjem for en hundredelas til at lægge i køkøkkenhaven, til at filte eller spinde det smukkeste garn af. Vores uld er lang blank, elastisk og i mange farver.

Det er alt sammen godt til garn, bortset fra ulden fra de hvide Texel-får, som ikke er velegnet til garn. Man skal have ulden fra de kulørte får, som er en blanding af alle mulige gamle nordiske racer til garn og filtning, I køkøkkenhaven er det ret lige meget.

Vi er begyndt at lægge uld ud som jorddække under flerårige afgrøder. Det holder på vandet, holder enårigt ukrudt væk og gøder lige så langsomt jorden, mens det nedbrydes. Et tykt lag uld er mange år om at blive omsat.

Lammeskind

Vi har fået garvet en masse af vores bedste lammeskind, og de er klar i butikken. De har de skønneste farver og er en hel del større og lækrere end skind er flest.

Vi har to modeller: Kortklippede skind, som kan vaskes i vaskemaskinen, dvs. at de kan bruges til babyer og andre steder, hvor de kan blive meget snavsede, og meget langhårede vamseskind.

De koster fra 750 til 1.500 kr. efter størrelse.

Lammekød og ungfår

Vi er begyndt at sælge halve unge får, og det er blevet en succes. Der er gudskelov mange, som ved at fårekød er meget lækkert, mørt og meget mere smagfuldt end lam, og så er det også en hel del billigere.

Vi slagter lam og får den 3. maj, og du kan nå at bestille et halvt lam eller får inden den 3. maj i netbutikken.

Kødet er grovparteret, dvs. skåret i køller, bove osv, og et halvt lam kan være i en almindelig køleskabsfryser. Et halvt får fylder lidt mere.

Du kan se mere og bestille det her…

Del på Facebook

Find os på Facebook