Del på Facebook

Bondens Marked på Østerbro. Planteskolen. Chili- og tomatplanter. Sandor Katz. Stephen Barstow. Ugens tilbud.

Find ugens ret gode tilbud nederst i nyhedsbrevet.

Jeg laver skønne salater på bondens marked på Østerbro nu på lørdag kl. 12–14.00 – kom og smag, køb ind, støt dem, og nyd, at det findes!

Hvorfor er det så svært at få røven op af sofaen og ned og købe de skønne vare på lokale markeder? Det er rent faktisk kun i Danmark, at det er svært at få et lokalt marked til at fungere. I alle andre europæiske lande styrter kunderne til, så snart de har mulighed for at købe fine, friske, lokale varer – især når producenterne selv er med og kan vejlede og fortælle. Nuvel, vi har et meget fint marked på Østerbro, åbent den første og tredje lørdag i hver måned, 10–16.00, og hvis man kunne tænke sig, at det blev ved med at være der, så skal man nok se at komme afsted.

https://www.facebook.com/events/960034174112921/

Planteskolen har åbent hver lørdag i april, maj og juni

Der er så fint og sprødt, de botaniske krokus blomster, mange andre løg står på spring, vi har sjældne bærbuske og frugttræer, spiselige planter af enhver tænkelig slags, aspargeskroner, krydderurterne dufter og strutter, og vi har de fineste økologiske læggekartofler i alle mulige farver og faconer. Du kan oven i købet få kvalificeret vejledning.

Bestil dine økologiske chili- og tomatplanter nu!

Vi har ret mange spændende nyheder og mange af de gamle sorter, men ikke så mange af hver, så hvis du vil have noget særligt, så er det klogt at bestille nu. Så er de pakket og klar til dig, når du kommer og henter dem den 30. april til vores store chili og tomatdag. De kan også hentes i hele ugen efter. De er en femmer billigere, når du forudbestiller…

Fermentering med Sandor Katz

Sandor Katz er det store dyr i åbenbaringen, når det handler om fermentering. Hans bog The Art of Fermentation er bibelen, en international bestseller, selvom den er stor som et hus og absolut uden smukke fotos.

Han var her på Fuglebjerggaard for 3 år siden og lavede et herligt kursus i laden, og nu kommer han igen den 9. juni, for at stå for et kursus om fermentering, som går lidt videre end det helt basale. Han er en meget underholdende og vidende foredragsholder, og kurset er også et hands on, hvor deltagerne selv får lov at få fingrene i gryden. Der er ret begrænsede pladser.

fuglebjerggaard.dk/netbutik/index.php?cPath=38

Stephen Barstow – grand old man of edimentals – 2. maj 2016

Et andet ikon, som lægger vejen forbi her i foråret, er Stephen Barstow, en ældre herre, som bor i Nordnorge, og som ved alt hvad der er at vide om spiselige planter, især de flerårige. I permakulturverdenen, hos Frøsamlere og i mere nørdede havekredse behøver han ingen introduktion, men der er meget at hente for alle andre, som synes om at dyrke deres have. og det er simpelthen et privilegium at møde ham og høre hans enorme viden.

Han er en meget inspirerende oplægsholder. Hans viden om planter er både meget bred og ufattelig specifik. Det foregår på et plan, hvor begyndere kan være helt med, og mere garvede havedyrkere kan få alt det mere særlige at vide. Han holder oplæg om ‘Edimentals’, dvs. planter, som man kun behøver plante en gang, og så kan man spise løs i årevis, en ide som er i gang med at brede sig hastigt over hele kloden. Asparges, rabarber og flerårige kål er oplagte, men der er en hel verden derude af spændende flerårige, spiselige planter, og sikkert også mange, som du allerede har i din have. Du kan læse mere og melde dig til her…

Du kan se alle de flerårige planter vi har i planteskolen, og i netbutikken, både som frø og planter her:
Frø
Planter

Ugens tilbud

Den 29. marts til og med 10. april kl. 24.00

Alle bestillinger på mindst 100 kr. ekskl. porto får en pose med mange frø til mine skønne og meget blandede morgenfruer i alle mulige solskinsfarver og en pose laksefarvede opiumsvalmuer. I Danmark.

Fragtfri forsendelse på alle bestillinger på mindst 500 kr. ekskl. porto – i Danmark.

Vi trækker portoen fra, når vi afsender din bestilling Tilbuddene gælder for varer, ikke hvis du bestiller kurser, som jo ikke skal sendes.

Camillas Køkkenhave: 148 kr. (normalpris 299 kr.) – fínd den under TILBUD__

Besøg netbutikken…

Håbefulde foråshilsener Camilla

Del på Facebook

Find os på Facebook