Del på Facebook

Gratis chiliplanter. Bestil en kvart gris. Frøsamlerdag. Forårsløg uden fragt. Efterårsferien på gården. Kulturnat i Botanisk Have.

Gratis økologiske chiliplanter

I de sidste mange uger har vi kørt en hollandsk auktion på vores chiliplanter med stadig faldende pris, og nu er vi nået til, at de er gratis i den kommende weekend.

Der er stadig masser af skønne sorter tilbage, men dog ikke de 120+, som vi begyndte med, og de er fine og kan overvintres med lidt kærlighed – og en større potte.

Helt gratis er det dog ikke! Vi gør det samme om foråret med tomatplanterne, men vi ved af erfaring, at vi har det lidt svært med gæster, som kun kommer for at få noget gratis og så går igen – ofte uden så meget som et nik (-:

Så lad mig sige det på en anden måde – og det er da heller ikke nogen hemmelighed – at vi meget gerne ser rigtigt mange gæster på gården i weekenderne.

At hvis du besøger vores sted næste weekend og nyder dyrene, haven, udsigten, maden, duftene og stemningen…

Måske besøger vores dejlige café for at spise brunch, et stykke hjemmebagt æblekage, drikke et glas hjemmelavet kombucha eller hjemmelavet cider, måske et glas icetea fyldt med aromatiske urter fra haven eller en kop kaffe … og nyde det hele i haven.

Eller hvis du skule få lyst til at plukke æbler i plantagen for 20 kr. pr. kg.

Eller måske lade dig inspirere i planteskolen, hvor vi har alt hvad du skal bruge til et mere biodiverst haveliv, spiselige stauder, og uspiselige skønheder, bærbuske, æbletræer, flerårige grønkål, flerårige blomkål, som alt sammen kan plantes nu, og alle de sjældne og vidunderlige spiselige planter fra hele verden, du ikke kan få andre steder.

Eller hvis naturen går over optugtelsen i gårdbutikken og du køber noget nymalet mel, et glas mirabellesyltetøj eller en krydderiblanding med hjem.

Og kan fremvise en kvittering på mindst 100 kr., hvormed du har støttet vores fortsatte eksistens til de søde planteskolepiger, får du op til 10 gratis chiliplanter med hjem pr. familie.

Forårsløg uden fragt

Fragtfri levering af løg og frø på bestillinger afgivet inden 30. september kl. 24. Du kan bare bestille, så trækker vi portoen fra når vi sender og hæver din indbetaling. Kun i Danmark.

Se udvalget i netbutikken…

Frøsamlerkursus

Vi har et hyggeligt og informativt kursus på lørdag om at samle sine egne frø. Du kan bestille en billet her…

Det skønneste svinekød

Vi slagter vores hangrise i denne uge. De skal lige hænge en uges tid, før de bliver skåret op.

De er en blanding af ungarsk uldgris og dansk landrace, og kødet er helt vidunderligt mørt, mørkt og fedtmarmoreret. Til gengæld er der ikke meget fedt uden på dem. De er ikke ret store. En kvart gris vejer måske 6 kg, for ungarsk uldgris vokser langsomt, og de er ikke blevet fodret med kraftfoder, kun korn, husholdningsrester, nedfaldsæbler, ukrudt fra haven, og det de selv har kunnet finde i jorden i deres fold.

Du kan bestille ¼ gris til afhentning i næste uge i netbutikken så længe lager haves – der er kun 6 grise. Hunnerne bliver slagtet inden jul og bliver serveret til vores julemarked.

Varm chai, forårsløg og suppe i Botanisk Have til Kulturnatten

Vi er som sædvanligt i Botanisk Have på Kulturnatten og serverer den skønneste chai og en varm suppe med krydderknas, uden kød. Vi har alle forårsløgene med, krydderier og planter. Kom forbi mellem 18- 24.00 d. 9. oktober foran trappen ved det store drivhus.

Efterårsferien på gården

Vi har åbent hele efterårsferien hver dag 10–16.00.

Gratis børnerundvisning hver morgen kl. 10.00, hvor vi fodrer dyrene.

Cafeen har åbent og serverer brunch, chai, æblekager m.m.m. og en børnetallerken alle dage.

Planteskolen er fuld af forårsløg og hvidløg, stauder, bærbuske, æbletræer, som alt sammen skal plantes nu.

De venligste hilsner
Camilla

Del på Facebook

Find os på Facebook