Del på Facebook

Æbleselvpluk. Min nye bog om konservering. Kimchee, mælkesyregæring, starterkultur til pølser m.m.

Selvpluk af vores økoæbler

Vores æblesæson er så småt igang. Lige nu er der Bøghs Citronæble og Discovery.

Vi har åbnet for selvpluk hver lørdag 10–16.00.

Æblerne koster 20 kr./kg.

Økologiske chiliplanter 10 kr.

Vi er ved at være trætte af vores ellers meget flotte chiliplanter og sælger dem nu på lørdag til 10 kr. pr. stk. (maks. 10 pr. kunde/familie). Du kan overvintre dem indendørs.

Min nye bog: Sylt! Tomat Chili

Jeg har skrevet en fin lille bog, om hvordan man gemmer sin overflod af tomater og chili til trangere tider med alle de muligheder, der er: Tørring, mælkesyregæring, henkogning, syltetøj, saucer m.m.m. Anne-Li Engström har taget virkelig skønne fotos, og det kan vist ikke være mere aktuelt, for tomaterne bugner i drivhusene, chilierne modner så småt, og interessen for at lave sine egne, virkeligt gode hjemmelavede madvarer er i en stejl opadgående kurve lige nu.

Den udkommer i den kommende uge, og man kan forudbestille den her…

Syder og bobler…

Det syder og bobler lystigt ude i alle mulige folks køkkener med sære kulturer og svampe.

Vi har aldrig haft så meget efterspørgsel efter kombucha, kefir, eddikemor og surdej som i de sidste måneder, og det er jo en fornøjelse. Alle disse sære og mystiske svampe og bakterier er virkeligt sjove at arbejde med. De drikke og brød, som kommer ud af det, smager skønt, og så er det jo uhyggeligt sundt.

Jeg bærer gerne ved til bålet med to nye kulturer, som man kan lege med derhjemme:

Kimchee og pølsestarterkultur

Det er nu endelig lykkedes at skaffe en længe eftersøgt starterkultur til hjemmelavede pølser og andre typer sydeuropæisk charcuteri, som giver den rigtige smag af italiensk/fransk lufttørret pølse, chorizo, pancetta, lomo m.m. Den er gmo-fri.

Kimchee til døren!

Vi har lavet en meget vellykket kimchee – mælkesyregærede grøntsager krydret med chili, ingefær og masser af vores egne hvidløg og lidt salt for at holde det friskt og sprødt. Kimchee er en koreansk specialitet, og det smager vidunderligt, er ikke stærkere end det skal være, og kan bruges både som en pickle/tilbehør og som krydring i asiatiske retter.

Kimcheen kan man spise som den er, og så kan man bruge kimcheen og den væske den ligger i som starterkultur til mælkesyregærede grøntsager af alle mulige slags.

Du kan også bruge både mælkekefir og vandkefir som starterkultur til mælkesyregærede grøntsager – det giver bare en lidt anden smag.

Det hele kan købes i gårdbutikken, og i netbutikken.

Du kan læse mere og bestille pølsekutur og kimcheen her…

Pt. kan man læse opskrifterne fra min TV-serie Mad der holder om bl.a. charcuteri, kimchee og anden konservering her og her.

Sensommermiddag den 12. september til 350 kr.

Og så er der stadig pladser til vores sensommermiddag den 12. september,
Vi laver den dejligste mad af havens overdådighed, lam fra marken, nybagte brød, masser af desserter, og der er rigeligt skøn mad af grøntsager, urter, frugter, bær brød – også selvom man ikke spiser kød.

Du kan bestille plads her…

Glædelig september – den roligste og smukkeste måned
Camilla Plum

Del på Facebook

Find os på Facebook