Del på Facebook

Påsken på gården. Bestil dine tomat- og chiliplanter nu. Alle de nye sorter. Noget om den flerårige porre. Den skønneste citronkage. Ugens tilbud i netbutikken.

Sæsonen begynder nu, og vi glæder os.

Påsken på Fuglebjerggard

Vi har åbent både den 4. og 5. april 10–16.00.

Cafeen har åbent

Kom og spis min gode mad og kager. Vi serverer eget påskelam med grønt og valnøddesauce med granatæblesirup, hjemmebagte kager og brød, hibiscussaft, øl, vin, og kaffe, chai og andet skønt.

Gratis podedemo og få podet dit eget æbletræ

Begge dage har vi podedemo mellem 14.00 og 16.00, hvor man kan se, hvordan det gøres, man kan købe podekviste med hjem eller få podet sit eget æbletræ af en af vores mange æblesorter, man kan sågar tage sine egne kviste med og få dem podet. Et nypodet træ i en potte koster 75 kr.

Shop til you drop…

Butikken har alle vores egne specialiteter, krydderier, frø, lammekød af egen avl, nymalet mel, brød og kager og masser af gode tilbud.

Planteskolen grønnes

Planteskolen åbner, og man kan få masser af skønne forårsløg i potter i usædvanlige sorter, frugt og bær, buske og træer, krydderurter, spiselige planter af alle mulige slags, potter, kartofler, dahlia, sætteløg, og alt det uundværlige havegøgl. Planter til dine potter, som ikke dør, lige så snart du har fået dem hjem, og vi har masser af gode tilbud i påsken også i planteskolen.

Havedag for dem der gerne vil være klogere…

Vi begynder sæsonen med et meget dejligt påskehavearrangement.

Påske i køkkenhaven den 4 april kl. 10–14.00.

Vi får først kaffe og hjemmebagt kage, så går vi ud i haven – og vores ser heller ikke for godt ud lige nu, kan jeg love, så der er ikke noget at skamme sig over (-: Rundvisning og fortælling om gøremål, planter, planer for i år, som bl.a. handler om et bed med permanente spiselige planter, et spiseligt staudebed, et helt bed med alle vores skønne tagetes, en bønne-ærte-slange, en kålmark, majsmark, græskar- og hestebønnemark, om oca og mashua, pink kartofler, og alle vore andre sære vegetabilske eksistenser,, og hvad der kan lykkes, hvad vi brænder for, hvad man mon skal dyrke hjemme, og masser af spørgsmål og svar med Camilla.

Dernæst tre praktiske timer med Fuglebjerggaards gartnere, hvor de sår, formerer, jordbehandler, laver lige rækker, stativer til lathyrus, fortæller om de enkelte afgrøder, forkultiverer, deler og hvad der ellers skal ske i haven på denne travle årstid. Imens vil de fortælle, svare på spørgsmål og sørge for en munter og virksom, hyggelig og informativ dag på gården.

Du kan se mere og melde dig til her…

Tomat- og chiliplanter også i 45 nye sorter

Sidste år var vores Store Tomat- og Chilidag, hvor vi begynder salget af alle vores chili- og tomatplanter, en rigtig dejlig dag. Det var strålende vejr, der var mange flere glade gæster end vi i vores vildeste fantasi kunne have forstillet os, planterne var flotte, men vi indrømmer gerne, at vores plantesalg var i konstant kaos og panik i mange timer, og vi har ikke lyst til at gentage lige den sidste detalje.

For at komme problemet i forkøbet så har vi besluttet, at man i år kan forudbestille sine planter. Så skal man ikke vente, så man får præcis det, man gerne vil have, og det hele er klappet og klart.

Man kan naturligvis også komme og købe tomat- og chiliplanter den 25. april og i ugerne efter uden at have bestilt. Vi har ikke sat det hele til salg i netbutikken, men især de nye sorter er der ikke så mange af hver af, så hvis man har sine yndlingstomater, eller bare gerne vil være sikker på at få særlige sorter, så bestil nu.

Så hermed en tydelig opfordring:

Bestil dine Tomat og Chiliplanter nu!

Du kan se dem og da især alle de nye sorter her…

Din bestilling er samtidigt en gratis billet til den herlige Tomat- og Chilidag den 25. april, hvor vi serverer kaffe, hjemmebagt rabarberkage, holder oplæg om tomater, chili, sorter, anvendelse, tips og gode råd, kogedemo med både chili og tomater og en masse smagsprøver.

Det er bedst at komme den dag og hente sine planter, så får man det hele med, men man kan også hente dem lørdagen efter.

Og nej, vi sender desværre kke tomat- og chiliplanter.

Og en helt særlig opdagelse:

De flerårige porrer

Der findes en gammel sort flerårig porre, det oprindelige ‘Perleløg’, som vi lover at have næste år. En meget spændende plante, som vi lige skal have opformeret.

Men mange flere porrer er også flerårige, for der har materialiseret sig et mindre mirakel i min køkken have. Jeg har hørt om det, men ikke set det før, for hvem lader sine porrer så samme sted i tre år?

Vinterporrer af sorterne ‘Monstreux de Carentan’ og ‘St. Victor’ blev sået i 2013. Det første år blev de til porrer, og der var alt for mange, så de blev ikke spist allesammen. Sidste år gik de uspiste i blomst som porrer skal, 1½ meter høje, kuglerunde porreblomster er et vidunderligt syn. De er enorme, som de største prydløg, og de er bestemt en pryd. De fik lov at stå mellem artiskokkerne, som har de samme farver. De to sorter er lilatonede i såvel blade som blomster, og de var pragtfulde. Vi plantede så yderligere grønne og lilla sommerblomster imellem, mest grønne zinnia og mørkviolette scabioser, og bedet var måske det allerfineste hele sidste sommer.

Men nu har de søreme formeret sig derude, for rundt om porrerne, som er døet helt væk over jorden, er der nu små fine nye porrer, som vi så enten kan vælge at lade stå. og det er formentlig hvad der sker, eller hvis man er mere pernittent anlagt, så kan man ta’ dem op og plante dem ud på lige rækker. Det vil sige at i hvert fald disse to fine gamle sorter porre er flerårige, hvis man da kan lade dem være i fred.

Næste alle vore køkkenurter er jo oprindeligt flerårige. Det er os, der har lavet dem enårige og toårige. Fra naturens hånd har de jo selv skullet sørge for formeringen, og det er nemmere som plante, hvis man vokser i længere tid og ikke skal begynde helt forfra hvert år.

Jeg håber, i kommer forbi i påsken. Måske der også er kommet et par nye lam, men vi kan jo ikke love det.

Tilbud i netbutikken til og med den 5. april

Alle bestillinger i netbutikken på mindst 250 kr. får tre skønne poser gratis gavefrø: En pose af vores særligt velsmagende tomater, som man sagtens kan nå at så nu, en pose sommerblomster, som vi synes er værd at dyrke, og en lykkepose med noget andet sjovt, som oftest noget mindre kendt, som vi mener man bør kende!

Alle bestillinger på mindst 500 kr. får to gratis billetter – værdi 300 kr. – til et af vores nye kurser Ny og nysgerrig i haven, som absolut også er for mere garvede haveejere – så får de bare lov til noget mere udfordrende den dag. Tag en ven med! Samt frøposer, og en laber lille prøve fra det franske sæbefirma Marius Fabre, som vi begyder at forhandle nu. Læs mere om kurserne her…

Bestillinger på mindst 1.000 kr. er fragtfri. Vi refunderer portoen, når vi sender, og så får man da også lige de andre gaver.

Tilbuddene gælder kun i Danmark, og ikke hvis man bestiller kurser.

Tilbuddene gælder ikke varer, som skal afhentes – bortset fra billetter, som kan sendes på mail (-:

Og en opskrift på den skønneste kage til påsken – en fnuglet citronroulade

Håbefulde, lysegrønne hilsener
Camilla Plum

Del på Facebook

Find os på Facebook