Maj, Monsanto, masser af gratis tomatplanter og Sankt Hans Aften med Søren Gericke

Gratis økologiske tomatplanter

I de sidste mange uger har vi kørt en hollandsk auktion på vores tomatplanter med stadig faldende pris, og nu er vi nået til, at de er gratis i den kommende weekend.

Der er stadig masser af skønne sorter tilbage, men dog ikke de 120 + vi begyndte med, og de trænger til at komme i jorden nu.

Helt gratis er det dog ikke! Vi gør det samme om efteråret med chiliplanter vi ikke kan overvintre, og som kan afhentes gratis, men vi ved af erfaring, at vi har det lidt svært med gæster, som kun kommer for at få noget gratis og så går igen – ofte uden så meget som et nik (-:

Så lad mig sige det på en anden måde – og det er da heller ikke nogen hemmelighed. at vi meget gerne ser rigtigt mange gæster på gården i wekenderne.

At hvis du besøger vores sted næste weekend og nyder dyrene, haven, udsigten, duftene og stemningen…

Måske besøger vores dejlige café ‘Palais des Poulet’ for at spise en salat fra haven, et stykke hjemmebagt rabarberkage med rabarber fra marken, en pølsemad på hjemmebagt rugbrød med spegepølse af vore egne lam, drikke et glas hjemmelavet kombucha eller hjemmelavet cider, måske et glas icetea fyldt med aromatiske urter fra haven eller en kop kaffe … og nyde det hele under de blomstrende æbletræer…

Eller hvis du skule få lyst til at plukke dine egne rabarber med hjem for 1 kr. pr. stilk.

Eller måske lade dig indspirere i planteskolen hvor vi har alt hvad du skal bruge til et mere biodiverst haveliv, alt til køkkenhaven og rigtig mange spiselige planter i det hele taget, også til dit staudebed, eller krukker, gamle sjælne sorter af kål, salat, ærter m.m.m til udplantning, 10 sorter agurker, 6 sorter artiskokker, aspargesplanter, flerårige grønkål og alle de sjældne og vidunderlige spiselige planter fra hele verden, du ikke kan få andre steder.

Eller hvis naturen går over optugtelsen i gårdbutikken og du køber noget nymalet mel, et glas nykogt rabarbersyltetøj eller en krydderiblanding med hjem.

Og kan fremvise en kvittering på mindst 100 kr., hvormed du har støttet vores fortsatte eksistens til de søde planteskolepiger, SÅ får du op til 10 gratis tomatplanter med hjem pr. familie.

Fandeme nej til Monsanto i Europa!

På lørdag den 24. maj kl. 15–17.00 er der en forhåbentlig meget stor demonstration på Christinsborg Slotsplads mod Momsanto.

Camilla holder en kort tale kl. ca. 15.30.

Monsanto kan man, hvis man ikke ved hvad det handler om, læse mere om her: noah.dk

Dette multinationale firma er den største trussel mod biodiversitet, økologi og vore demokratiske rettigheder til hele vores plantekultur, og de skal bare ikke have lov til at lave alle de ulykker i Europa, som de har præsteret i USA og Canada. Mød op!

Samme lørdag holder Camilla en haverundvisning i den fine maj-køkkenhave med kaffe og kage, som man kan melde sig til her…

Rigtig mange netbutikkunder har fået gratis billetter til denne rundvisning, husk at komme!

Og husk

Sankt Hans Aften med Søren Gericke og Camilla Plum

Den 23. juni kommer Søren og breder sit helt særlige gerickeske tryllestøv over gryderne, grillen, stemningen og gæsterne på Fuglebjerggaard.

Man kan være med til at lave maden, eller man kan bare komme og nyde maden, sceneriet. Vi spiser i den store smukke lade, pyntet til lejligheden, og man kan feste til den lyse morgen.

Vi laver et fantstisk bål og holder en endnu ikke fatslagt båltale.

Du kan læse mere og melde dig til her… Begrænsede pladser.

Menuen bliver en stor, frodig buffet, lam fra gården, fisk fra Gilleleje, masser og masser af grønt, så vegetarer også får en dejlig aften, og ikke mindst masser af desserter med jordbær fra gårdens marker.

Skøn mad med rabarber og asparges

Det er maj, og maj måneds helt stor privilegium er tykke, fede, hvide asparges, og røde, ikke for store, rabarber.

Så hermed en hel masse rigtig dejlige opskrifter med begge dele…

Rigtig god fornøjelse
Camilla Plum

Del på Facebook