Alle bestillinger på mindst 1000 kr. får et eksemplar af »Camillas havebog« oven i hatten.

Jeg har fået et parti af min havebog til en pris, som gør det muligt at give et virkeligt godt tilbud til mine kunder. Bestillingen kan være på alle varer fra netbutikken, og det varer februar ud.

I vinterferien: Ekstraordinært udsalgsåbent lørdag den 9. februar 10–16.00

Vi serverer en kop gratis kaffe i butikken, og man kan komme og se på de 3 små nye lam.

Vi skal have tømt fryserne!

Vi vil meget gerne af med vores gamle energiforbrugende frysere, og derfor skal de tømmes nu. Økologi og for meget energiforbrug hører ligesom ikke så godt sammen, og nu er tiden til at gøre noget ved det.

50% rabat på vores gode frankfurtere, ænder, forskelligt svinekød, charcuteri, en del lammekød og en hel del skøn Hansen-is. Derudover er der 50% på julepynten og PIP-porcelæn, og andre uundværlige og dejlige ting.

Vi har jo ellers lukket i gårdbutikken til 1. april, men jeg holder åbnet nu på lørdag for at få ryddet ud og op. Der skal være plads til nye varer og nye haveting, og vores egne produkter skal have plads til at fylde mere. Og så er der bare noget godt og katarsisk ved at få ryddet op!

Oprydning, forberedelser, eftertanker

I februar er der tid til oprydning, renovering og nytænkning på gården. Vi planlægger, hvad der skal vokse i køkkenhaven, hvem der skal arbejde på gården, nye kurser, træfældning. Gårdbutikken skal have delvist nyt inventar, der skal males, kalkes, og repareres alle vegne, og der skal prioriteres!

En sørgelig nyhed

Vi har besluttet ikke at have café i år. Det er dejligt at drive café. Kunderne elsker det, og det er skønt at mærke hele den summen og begejstring, der er i caféen om sommeren. Men det er og bliver bare en rigtigt dårlig forretning, og jeg vil meget hellere bruge mine timer og kræfter på at passe min have, mine børn, mig selv, mine venner og resten af geshäften.

Uldsortering

Vores får er klippet i mange år uden at vi har kunnet bruge ulden til andet end at gemme og nogen gange bruge som jorddække i køkkenhaven til stor forundring for vores gæster. Nu skal der laves garn, men først skal ulden sorteres i de 8 farver og renses, så kun den bedste, fineste, mest langfibrede og blanke uld kommer af sted til spinderiet. Det foregår den 21. februar under kyndig ledelse, og man må gerne komme og give en hånd med og lære noget om uld undervejs. Meld til i netbutikken. Det koster 50 kr., som er til forplejningen (-:

Chili skal gerne sås nu!

Se her alt om chili…

Fårene læmmer…

De første 3 lam er allerede kommet. Små, skønne, livlige lam. Det er meget tidligt, og jeg håber virkelig, at resten af flokken klemmer ballerne sammen lidt endnu. Men der er uorden i læmningerne, fordi vi i forsommeren overtog en hel fårebesætning på 85 får oven i de 85, vi havde i forvejen, og denne familiesammenføring skabte uorden i hormonerne hos dem alle sammen. Så en stor del af fårene er tilsyneladende længere henne end de burde være, og vi sætter allerede nu læmmebokse med masser af lun halm i inde i laden, så mødre og børn kan få fred den første tid.

Job på Fuglebjerggaard

Vi skal have en ny gartner pr. 1. marts eller 1. april. Det skal være en solid, meget stærk og fagligt velfunderet gartner med stort plantekendskab og erfaring med økologisk dyrkning – helst både på friland og drivhus. Henvendelse til camilla@fuglebjerggaard.dk.

Mine dage bliver brugt til alt dette her, og så en intens skrivning af…

To nye bøger til Gyldendal

En bog om konservering af bær og frugt og en bog om masser af mad med mange krydderier. En bred allround-bog om de tryllemidler, vi har til at sprede guldstøv over den daglige mad. Begge udkommer efter sommerferien.

Før du køber nye frø!

Så test dine gamle frø:

www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/froe_og_saaning/480.html

Mange kan jo stadig være fine og spiredygtige. Så kan du nøjes med at købe det du mangler – og noget helt nyt!

Opskrifter

Et par supper til at give energi i frostvejret…

God vinter
Camilla Plum

Del på Facebook