Gode tilbud, juleopskrifter, giv et kursus med Camilla i julegave, julegæs og ænder og lidt om livet på gården, i storm og stille

Det er på tide at bestille en skøn, stor økologisk juleand eller julegås!

Økologiske, dansk landrace, ferske. Afhentes den 21. eller 22. december i gårdbutikken. Bestil her, så længe vi har flere tilbage.

Butikken har åbent den 14., 15., 21. og 22. december 10–16.00

Og vi har stadig vores julemedister, julesennep, spegepølser, brunkagedej, vanillekransedej, langtidsbagte rugbrød og friskt julebag.

Tilbud på chokolade i verdensklasse

Vi har Oiallas suveræne økologiske chokolade i gårdbutikken, og de næste to weekender sælger vi resten til halv pris. Det bliver stadig ikke en billig chokolade, men det er den chokolade de bruger på NOMA – og med god grund.

Læs mere om den her: oialla.com

Julepynten til halv pris

Vores eventyrlige glaspynt er på tilbud til halv pris i gårdbutikken i disse to weekender.

Du kan se den her…

Camillas store bog om køkenhaven

Camillas Køkkenhave er på tilbud til 199 kr. så længe lager haves. Normalpris 299 kr.

Fås i gårdbutikken og i netbutikken.

Giv en kogeskole, et havekursus eller et gavekort i julegave

Måske rigtig mange mennesker har mere brug for en på opleveren end mere skrammel her til jul,.

Vi har en meget lang række kurser i havebrug, chili krydderurter, krydderier, brødbagning, madlavning fra de varme lande, konservering, podning, stenovnsbygning o.m.a. og som måske er en nyttig, munter og god gave til en, du holder af. Du kan bestille et gavekort enten et digitalt eller på papir her.

Det digitale gavekort gi’r modtageren mulighed for selv at bestille kurser, frø eller alt det andet vi har i netbutikken efter eget ønske. Papirgavekort kan bruges i gårdbutikken, planteskolen eller til at bestille kurser med. Man kan også give et gavekort til et specifikt kursus, på papir. Se det hele her.

Pomeranserne er ankommet – friske, økologiske og hele vejen fra Sicilien

Frisk pomerans kan ikke spises rå, men er skønne og citrusaromatiske i marmelade, mad, kager, varme drikke … De kan fås i gårdbutikken og i netbutikken.

Du kan finde opskrifter med pomeranser her.

Julemarkedet

Vores julemarked er slut, og det har været virkeligt dejligt, kaotisk, duftende, myldrende og muntert.

Det viste sig at være en god idé at have åbent to weekender og alle dagene imellem, fordi rigtigt mange ikke er så glade for det mylder der er i weekenderne.

I hverdagene serverede vi i caféen, i weekenderne i vores største drivhus, som var pyntet og lunt, halm på gulvet og helt utroligt hyggeligt. Det er bare altid dejligt at være i et drivhus – også til jul (-:
Under stormen røg der 15 meget store vinduer, som vi lige nåede at skifte, inden vi åbnede derude lørdag. Lidt drama er altid godt.

En bøn

Vi nåede som sædvanligt ikke at tage nogle ordentlige fotos fra julemarkedet, så hvis nogle af vores gæster har taget gode fotos, gerne tunge og især af og i drivhuscaféen, som man vil låne os, så må man meget gerne maile dem til camilla@fuglebjerggaard.dk.

Storm

Vi slap nådigt igennem de to storme her på gården. En del væltede træer, et stort hul i taget på stuehuset og masser af vinduer smadret i alle vores drivhuse, i begge omgange, men vores sommerhus er en helt anden sag, hele bakken foran huset, er skyllet i havet, og haven er blevet meget meget smal.

Jeg ved endnu ikke, om forsikringen dækker, og det skal repareres hurtigt. En kolossal opgave, for ellers vil næste storm som man jo ved, kommer om kort tid, blæse huset i havet. Uden forsikring ved jeg simpelthen ikke, hvordan det skal kunne lade sig gøre økonomisk uden at blive reelt ruineret. Facts of life, men skræmmende, og helt og aldeles uoverskueligt.

Og stille

Well, imens går livet videre. Får og væddere bliver sat sammen igen, efter måneders adskillelse, i denne uge, så vi kan få lam til april og maj.

Drivhuset, hvor vi har haft julemarked, skal sås til med tidligt grønt som spinat, hestebønner, stikløg, kørvel, dild, koriander og lidt af de asiatiske bladgrøntsager, som kan stå og skiftevis fryse og vokse hele vinteren, så vi har små spæde blade at spise til foråret.

Der skal graves dræn fra fårestalden ud i marken, så der bliver mindre mudret vinteren over.

Og så skal jeg gang med at skrive min nye store bog om krydderier, og især mad med krydderier, som udkommer på Politikens forlag til efteråret.

Jeg glæder mig vildt til nogle måneders intens skrivning, fordybelse, og madlavning.

Allerede den 24. februar udkommer Flintesønnernes, Niels og Carl Plums, brødbog på Gyldendal, ‘Zen og Kunsten at vedligeholde en surdej’, og jeg er ved at sprænges af moderlig stolthed.

Helt uden forbehold kan jeg sige, at den er uhyggeligt velskrevet, faktisk så velskrevet at jeg et øjeblik ramtes af misundelse over at kunne skrive så tæt, intenst og meget, meget morsomt … og med skønne opskrifter, alt på en helt anden og meget ungdommelig måde, som lover godt for fremtiden. Og den kan forudbestilles her.

Juleopskrifter

Værsgo, de skønneste, julede opskrifter på den bedste medister og sylte, rødbeder, sennep og en frisk salat med maser af milde rødløg til at tage noget af presset.

Glædelig december
Camilla Plum

Del på Facebook