Nyhedsbrev i sne, januar 2013

Masser af tilbud og fine opskrifter på salater med energi til en kold dag.

Tilbud på Camillas havebog
Nu i netbutikken til 148 kr. Normalpris 299 kr.
Det er en bog om hele haven, buketter, løgplanter, køkkenhaven, frugt og bær, georginer, krukker, plæner m.m.m. Grundig nok til begynderen, og en hel del stof til de mere nørdede gamle haverotter.

Tilbud på Camillas lille bog »Blomstrende mad«
Nu i netbutikken til 75 kr. Normalpris 149 kr.
Om spiselige blomster, masser af skønne opskrifter.

Tilbud på Camillas havebog og 10 poser frø
Nu i netbutikken til 325 kr. Normalpris 560 kr.

Vi har årets sidste sending af friske pomeranser og bergamotter i netbutikken. Se opskrifterne herunder med de to skønne citrusfrugter.

Vintersalater til kolde tæer

Se opskrifterne til nyhedsbrevet her…

Læggekartofler og stikløg

Økologiske læggekartofler – bl.a. Æggeblomme og Blå Congo – kan bestilles i netbutikken nu. Vi har også Sieglinde og King Edward, som ikke er øko, men ubejdsede.

Se udvalget af læggekartofler her…

Økologiske stikløg til rødløg, skalotteløg og gule løg, kan bestilles nu.

Vi har to sorter yngleløg af de skønne slangehvidløg nu: Estisk Rød og en skøn storvokset sort fra New York, som giver enormt store og meget aromatiske hvidløg.

Æg

Hønsene lægger æg her i sneen. Lyset får dem til at tro, at det er forår. Hvis man vil have æg, så send en mail til camilla@fuglebjerggaard.dk.

Ferskt økologisk lam

Vi slagter lam den 28. januar, og de kan købes i netbutikken i form af halve grovparterede lam til afhentning ugen efter, for de skal lige hænge først.

Helt ny slags arrangementer på Fuglebjerggaard:
Kom og vær med-dage

I løbet af året på gården har vi en masse forskellige, ret sjove projekter: Vi sorterer uld, som skal laves til garn, fra vores fine får, som har uld i 7 farver. Vi stiklingeformerer på livet løs nogle dage i maj til planteskolen og haven. Vi beskærer frugttræer, fælder træer, fårene læmmer, vi plukker æbler, moster, laver cider, plukker bær, sylter og en hel masse andre gode og sjove ting, som vi både gerne vil have hjælpende hænder til og give lidt information og lærdom videre.

Det er altså noget helt andet end vores kurser, som kun er lagt an på at deltagerne har en skøn dag, får noget godt at spise og kommer hjem med masser af viden. På kom og vær med-dage skal der bestilles noget!

Vi læger ud med en Kom og vær med til at sortere uld-dag d. 21. februar, hvor vi sorterer ulden, så den er klar til at blive spundet på Hjelholts uldspinderier. Fremover er det planen, at vi får brugt vores meget fine uld til økologisk uldgarn i vores butik og netbutik. Den frasorterede uld bruger vi som jorddække i køkkenhaven, og jeg tror, vi kan garantere, at deltagerne kan få en pose uld med hjem til deres haver.

Kurset ledes af Turid Husgard, som har en fortid som fårepasser på Færøerne.

Tilmelding foregår i netbutikken, og det koster 50 kr., som er til en bid brød, kaffe og kage undervejs.

Nye slags blandede frø

Vi har indtryk af, at vores kunder er meget glade for vores poser med blandede frø, og det er ikke så underligt, hvis man har begrænset plads eller vil prøve noget nyt. Så er mange sorter af f.eks. rødbeder eller bønner i samme pose og samme række nemmere at overskue – og billigere at købe.

Vi har taget konsekvensen og tilbyder nye blandinger i år:

Og så må jeg simpelthen anbefale Buresø grønt, som levere nogle morderligt fine kasser med virkelig flotte økologiske grøntsager og frugt, som holder kulden fra døren og grøntsager i massevis på bordet hjemme hos os. De er uendeligt meget bedre end grøntsager fra supermarkederne.
www.buresodal.dk

Husk uldne sokker.

God vinter
Camilla Plum

Del på Facebook