Fuglebjerggaards Køkken, Restaurant og Café

Straks man kommer ind af porten ligger gårdens køkken og Cafe. Åbningstiderne i Cafeen og Restauranten kan du se på forsiden.

Vi holder Sommer restaurant aftener, og enkelte andre gange i løbet af året, her skal man ikke bestille bord. Vi serverer en ambitiøs, men uprætentiøs menu- oftest buffet til vores gæster, af alt hvad gården byder på i sæsonen, og vi bliver ved til gæsterne ber' om nåde.

Og så holder vi Julerestaurant til julemarkedet når tiderne er til det.

Vi prøver og udvikler nye opskrifter, og laver vi skønne produkter til butikken af alt hvad vi dyrker på gården. Vi plukker og høster og får det direkte ind i køkkenet, eftersom det hele modner og vokser til, og der dufter himmelsk i køkkenet hele sæsonen.

Det er en fest i tomat- og chilisæsonen, hvor øjnene løber i vand af alle de mange chili, som vi koger til intense chilisaucer, og henkogte chili. Og de gloende bjerge af tomater i alle farver, som vi transformerer til Tomatsyltetøj med chili, henkogte tomater, ketchup og relish.

Vi er vilde med at sylte, og alle gårdens jordbær, solbær, ribs, stikkelsbær, blommer, æbler, pærer, rabarber, chili, tomater og krydderurter - og de mere sære ting som mispler, kvæder, japanske vinbær bliver til syltetøj, gelé, sirup, saft chutney, relish, kryddersalte, kryddersukker og pickles.

Grøntsager og rodfrugter syltes til rødbeder med kardemomme, rødkål, carrypickles, ketchup, og alt hvad vi kan finde på. De fremstilles så enkelt og nænsomt som muligt, i små batches, og henkoges for at sikre lang holdbarhed uden konserveringsmidler.

Desuden indkøber vi pomeranser, limetta, bergamotter, og andre fine citrusfrugter til marmelade, og citroner til vores saltede citroner.

En del af disse produkter kan fås i Netbutikken, men det meste sælges i Landhandelen i Jægersborggade på Nørrebro.

Alle vores krydderiblandinger fremstilles også i køkkenet, på krydderidagene dufter hele gården som en arabisk souk, af ristede krydderier, som males, og pakkes, i små batches, så de altid er friske.

Havens blomster bruges til i kryddersalte, til f.eks. syltetøj med jordbær og rosenblade, saft og tørres til senere brug. biscotti med lavendler, rosensaft, appelsintagetes i kryddersukker Kornblomster og morgenfruer tørres for at skabe liv i maden om vinteren.

I gode chiliår fremstiller vi også tørrede chili i et væld af sorter.

Grøntsager, frugter og urter fra haven laves til fermenterede grøntsager og frugter, som kan købes i butikken i Jægersborggade og i netbutikken.

Blomsterne fra Lindealleen plukkes og tørres, dette er den mest beroligende urtethe i verden, og en del af blomsterne bruges til at lave saft af, præcis som med gårdens hyldeblomster.

Vi laver madrelaterede arrangementer, Disse arrangementer kan man se, og melde sig til i Netbutikken.

I køkkenet har vi også gang i en del kulturer som bobler og lever på hver deres særlige vis. Eddikemor til at lave både vores egen æbleeddike af, og til salg, kefirkultur, kombucha, mælkesyrede grøntsager, starterkulturer til pølser og fermenterede grøntsager, som kan transformere sukkerholdige safter til en boblende - og meget sund drik, og surdeje som aldrig har set skyggen af kommercielt gær, lever hver deres liv. Disse produkter kan købes både i Netbutikken og i Landhandelen i Jægersborggade.

Camilla Plum