Raita Dip Mix

 

Raita Dip Mix.

Raita kan være en salat fyldt med grøntsager, eller en tynd sauce beregnet til at dyppe stegt kød, grillede grøntsager og fisk i, til chips og friske grøntsagsstænger skal den være mellem tyk. Yoghurt spises over hele Centralasien, hver eneste dag. Tit som en drik, men ofte som en salat, hvoraf Tzatiki nok er den mest kendte. frisk grønt, krydring, salt, det perfekte tilbehør til bælgfrugter og grøntsager, enkle måltider med brød og rå løg, yougurten dulmer stærk mad, køler i varmen og har livsvigtigt fedt og protein i en form som holder længe når man ikke lige har køleskab. Raita kan være tynd eller tyk, og cremet, perfekt med poppadums, de tynde indiske kæmpechips af linsemel.

Raita

3 dl drænet yoghurt, 3 spsk. olivenolie, 2 spsk raita Dip Mix., 2 fed finthakket hvidløg, , 1 stor eller 2 mindre agurker, 1 nyt løg, med top, finthakket, stor kvist marokkansk mynte, et bundt koriander, salt og grovknust sort peber

Rist sennepsfrøene i en smule olie til de popper. Rens og hak grøntsager og krydderurterne fint. Gem lidt krydderurt og sennepsfrø til pynt. Bland det hele. Lad det trække i en times tid. Smag til med mere Raita mix hvis du vil have den mere krydret.

Raita med dild

En yoghurtsalat i familie med både tzatiki og indisk raita. Den er Fint til forret med bløde arabiske brød og måske et stykke stegt eller røget fisk, eller til lammekøllen.

4 dl drænet 10 % yoghurt

1 tsk. salt

stort bundt hakket dild, også stilkene

stor rød peber, finthakket

4-5 spsk. olivenolie

rød, finthakket chili, så mange man har nerver til

2 spsk Raita krydderi

Bland det hele, og smag til. Lad salaten trække køligt en times tid.

Tzatiki

2 groftrevne agurker

½ l drænet yoghurt

salt

2 spsk. raita dip Mix

1½ dl oliven olie

1 bundt frisk marokkansk mynte

Hak mynten, men gen lidt til pynt, riv agurkerne groft, bland med ½ tsk groft salt og lad dem dryppe af en times tid I en sigte. Bland det hele, og smag til med salt. Pynt med lidt Raita dip mix og mynteblade.