Web Ramsløg

Allium ursinum. Ramsløg dufter overvældende stærkt af hvidløg, en forårstur i skoven vil afsløre hvor de vokser, og der er altid mange af dem, store tæpper af brede sprøde blade, og hvide stjerneblomster.

Man skal lige sørge for at det faktisk er ramsløg og ikke liljekonvaller, hvis blade ligner, men som er meget giftige, men lugten er en sikker måde at mærke forskel på. Både friske blade og blomster er skønne i mad, og når man finder dem er der rigeligt af dem til at prøve sig frem med dem. Rigeligheden afslører så også at man skal være varsom hvor man planter dem hjemme i haven, det skal være ét sted hvor de gerne må brede sig, for de gør de virkelig voldsomt, på den anden side er det et fint forårsbunddække under træer. Spis dem i salater, pak fisk ind i dem, fyld en kylling med ramsløg, citron og groft salt, damp kort og spis som spinat, det er bare at vælte sig i dem i de få uger de findes. Efter blomstringen forsvinder de ud af syne, ligesom anemoner, som man så absolut ikke skal spise.