Mel og korn og bageprodukter fra Fuglebjerggaard

 

Vi har danmarks mindste mølleri, beregnet til at male vores eget korn til salg i vores gårdbutik.

Vi dyrker hvert år et skiftende sortiment af hveder, urhveder og andet korn, både til mel,og til  dyrefoder..

Vi udvælger kornsorter der smager bedre end de gængse, og har flere næringsstoffer, for smag og næringsindhold er næsten samme ting, og for brødhvedernes vedkommende for deres bagekvalitet.

Det korn vi ikke selv har dyrket det pågældende år, som regel rug,  indkøber vi i biodynamisk eller økologisk kvalitet, og maler selv . På grund af den meget lille kapacitet er vores mel altid friskmalet.

Vores korn ligger på loftet i kamre, herfra tager vi det ned i rensemaskinen, dernæst i stenkværnen, og for de sigtede meltypers vedkommende, i sigten. Alt mølleriaffald bliver brugt til dyrefoder.

 

Stenkværnsmalet mel indeholder al hvedekimen, som i moderne møllerier bliver renset fra. Frisk hvedekim er uundværligt for kroppen. Hvis man kun spiser brød uden kim kommer man til at mangle vigtige fedtsyrer. Men lige så vigtigt, så giver hvedekimen brødet en vidunderlig smag, og en fin mørk krumme.

Hvis man er vild med at bage kan vi anbefale Camilla Plums bog 'Et ordentligt brød', Gyldendals forlag, og måske et bagekursus på Fuglebjerggaard. Her går vi i dybden med kornsorter, urhveder,  langtidshævning, hævemetoder, masser af brødtyper, kager, - og ikke mindst smagen.

 

Melet kan købes i gårdbutikken, men nogle fa dem kan også fås netbutikken

Melet sælges i 1 eller 2 kg poser og ikke i større forpakninger eller sække.