Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrifter med rosenvand

Ricepudding med muscat, pistacier, roser og rosenvand

til 4 pers

6 dl risengrød kogt på risottoris, 3 spsk rosenvand, 1½ dl kondenseret mælk, på dåse,, ½ tsk fint revet muscatnød, 3 spsk meget finthakkede pistacienødder. Måske mere mælk.

Rør den kolde risengrød med den søde kondenserede mælk. Hvis man helere vil det kan det er states af eller 1 dl sødmælk, 1 dl piskefløde og 3 spsk rørsukker, til den er jævn. Det skal være lidt tyndere end risengrød normalt er, så den kan hældes, Rør rosenvandet i. Hæld grøden ud på 4 dybe tallerkener, elleri små fine guldkantede theglas. Slut med de hakkede pistacier og et næsten usynligt drys revet muscat.

Server desserten iskold. Det er den uventede og delikate kulde som er denne desserts store overraskelse.

Den helt enkle version af denne fyrstelige ret er den kolde riscreme, sød af kondenseret mælk bare serveret iskold med et drys kanel over og rosenvan­det stænket øverst.

Kondenseret mælk giver den helt autentiske smag.

Denne forn for ricepudding kan man få overalt på caféer i Grækenland og Mellemøsten, som en forfriskning, mere end en egentlig dessert.

M’hanncha

Marokkansk slangekage med Frangipane
Marcipanfyld ; 200 g smutede, fint malede mandlerr, 150 g sukker, 3 spsk rosenvand, 1 stort æg, ½ tsk. friskstødt kardemomme, 1 spsk mel, 200 g smør, revet skal af 1 citron.

resten af kagen ; 8 ark fillo, 100 g smeltet smør, 1 æggeblomme 2 mamdler, flormelis.2 spsk rosenvand.

Bland alle ingredienser til marcipanfyldet i en skål eller røremaskine. Køl af til det kan formes til en lang 2 cm tyk pølse. Læg filloarkene ud så de lapper halvvejs over hinanden pensl med smør hver gang du læger et nyt ark ud.Læg pølsen i den ene side og rul op som en roulade. Form forsigtigt pølsen til en slange eller snegl på bagepapir i bradepanden. Pensl den udenpå med æggeblommen og resten af smørrret. Form et hoved på slangen, og giv den øjne af hele mandler. Bag ved 180 C. til kagen er gyldenbrun og akkurat genembagt, men ike mørk. Køl af og dryp med rosenvand. Når det er trængt ind så drysser man med flormelis, helst I striber så den virkeligt ligner en slange.

I Marokko vil man ofte få den med en sirup over, ligesom baklawa, men det er der jeg sætter min grænse, for hvor intregreret jeg vil være…det er perfekt sødt uden.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…