Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Opskrifter med rosenblade

Lam med roser

Til 6 personer

1,5 kg. lammekølle i tern på ca. 4 × 4 cm., ordnet vægt/ 1 hel lammekølle, 3 -4 spsk. advieh, 2 store groftrevne løg, 3 spsk. olivenolie, 1 stor spsk. groft salt, 2 store fed hvidløg, saft og fint revet skal af 1 citron

Vend kødet i alle ingredienser i en skål. Lad det trække køligt i nogle timer, eller i køleskabet til næste dag.

Brun kødet i en lergryde i marinaden, det vil ikke brune rigtigt, men løget skal få en stegt smag. Kom vand på til det dækker kødet og lad det simre ved meget svag varme til kødet er helt, helt mørt og saucen kog ind til en tyk sirup…

Eller

Alternativt kan man smøre en lammekølle eller 2 bove ind i marinaden, og lade den trække til næste dag. Steg ved 150 C. i et ildfast fad der passer i størrelsen, sammen med marinaden. Steg til kødet er meget mørt. Pas på at bradepanden ikke koger tør, tilsæt evt. lidt vand.

Spis med drænet yougurt rørt med masser af frisk hvidløg, satt, en smule sukker og masser af frisk hakket mynt., Lune flade arabiske brød og grøn, sprød salat, agurk og milde rå løg i skiver.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…