Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…

Man kan stege meget andet end blomkål på denne måde, rodfrugter, kartofler, alle slags kål, husk at justere sødme fra rodfrugter med limesaft.

Panch Phoron

  • 2 spsk. Nigella frø
  • 1 spsk. fennikel frø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. brune sennepsfrø
  • 1/4 spsk. bukkehornsfrø
  • evt. 1/4 spsk. paradiskorn - som er forbudt men dejligt
  • 1 spsk. sort spidskommen

Bland krydderierne de skal først ristes/steges når de skal bruges.

Blomkål med Panch Phoron- Gobi Masala

  • et stort blomkålshoved delt i buketter med stokken
  • 2 spsk. stødt panch phoron
  • 2 hakkede løg
  • salt
  • 3 spsk. grøn carrypasta
  • olivenolie til stegning
Til servering: 2 dl drænet sødmælksyoghurt, frisk koriander.

Steg blomkål og løg i olivenolie i en tykbundet pande ved svag varme til den er gylden og mør, men den må ikke brænde på eller få for høj varme, den skal bare stege lige så stille.
Efter ti minutter tilsættes krydderierne og carrypastaen, drys med salt og steg færdig.
Blomkålen smager skønt som den er, både varm og afkølet til kartoffelcurryen eller som tilbehør til Samozas.
Anret den på et fad og dryp med drænet yoghurt, når den er kølet af.

Flere krydderier og opskrifter…

Krydderierne kan købes i netbutikken…