Julemarked på Fuglebjerggaard - også for børn

2. - 10. december 2017
Alle dage 10–16.00.

Lørdag den 9. december er der åbent til kl 19.00. og bagefter

Lørdag d. 9 kl. 19.00: Julemiddag i det store drivhus.

Det store julehalløj på gården er altid en meget velduftende, kulørt og overdådig oplevelse. Vi pynter hele gården med den skøreste og stemningsfulde julepynt. Vi bager julebag og brød, rister og maler krydderier, koger chai og æblegløgg og steger flæskestege af vores egne ungarske uldgrise, som vi serverer med alle mulige spændende fermenterede og syltede grøntsager og bagte frugter, rodfrugter, kål og kvæder m.m.m. fra gården. Vi serverer i vores store opvarmede og pyntede drivhus i weekenderne og i restauranten i hverdagene. Vores usandsynligt sjove julepynt er over det hele, og butikken er fuld af hjemmelavede lammeskind, nymalet mel fra vore egne marker, syltetøj og fermenterede produkter, vi selv har lavet, og krydderier til både julemad og bagværk. Vi har kryddeributik og værksted i traktørstedet, som minder mest om en arabisk souk, og lørdag aften holder vi en stor middag i drivhuset med alt, hvad man kan ønske sig af den skønneste, økologiske julemad.

I hverdagene har vi åbent i Restauranten med den samme dejlige julemad, men meget minde trængsel og alarm, du kan spise, drikke, shoppe, gå en tur , kigge på det hele, og gården fungerer mere normalt.

Adventskrans og dørkranse

Man kan få bundet sin egen helt særlige adventskrans i planteskolebutikken, under julemarkedet, men man kan også bestille den på forhånd i netbutikken.

I planteskolen har vi det fineste pyntegrønt, juleroser, løg, halmting og potter med juleblomster.

Julemiddag

Den 9. december holder vi en overdådig popup-jule-middag i det store drivhus. En hel del stamkunder har allerede bestilt pladser, så man skal måske bestille snart, hvis man gerne vil med.

Vi serverer gris og lam, fisk og grønkål, frugter og nødder, og rodfrugter fra gården - alt krydret og tilberedt så godt, vi formår, og det er egentlig ret godt, og alt i alt rigeligt grøn julemad, også hvis man ikke spiser kød. Og ikke mindst, så er der kager og desserter, til man segner.

Julefrokost for venner, familie eller kolleger.

Vi serverer jo den skønneste julemad, du kan bestille plads nu - så længe vi har den - til mindre og større grupper mennesker 2-10 dec. 10-16.00

Du kan også sagtens komme og spise uden at have bestilt plads, det er bare nemmere for begge parter, ingen ventetid, reserveret bord mv, hvis du har.

Julemarked også for børn

Vi laver det fineste værksted begge lørdage og søndage for børn, hvor de kan lave 100% Økologiske juledekorationer af materialer fra gården og haven, ler fra marken, hvor der er flere årer med rent ler, stedsegrønt, bær, kogler, frø osv. osv. - kvit og frit. (men uden stearinlys)

Tanken er, at dekorationen kan graves ned i jorden efter julen, og så kommer der fine blomster op af den til foråret.

Det er Juledekorationsværksted kl. 12-14.00 alle 4 weekend dage, men ikke i hverdagene.

Vi fodrer dyrene hver morgen, men lørdage og søndagene kan man komme med rundt og være med til det..

Der er dyrefodring kl. 10.00 alle 4 weekend dage.

Resten af tiden kan man bare gå rundt og nyde årstiden, grisene, fårene, hønsene, koen, ænderne og killingerne på egen hånd.

Og så vil jeg da lige sige, at vi har 5 dejlige, kælne killinger, som er store nok til at blive foræret væk i julegave. De koster heller noget, hvis man lover at give dem et godt hjem, hvor de kan komme ud at lege udenfor.

Hvis man ikke kan komme til markedet, så er det jo synd, for det er det hyggeligste og mest velsmagende, autentiske julemarked, vi kender, men en stor del af de skønne sager kan man få i netbutikken: Crazy og klassisk julepynt, hel sukat og korender, chai- og gløggkrydderier, Agensvesker med sten, juleæbler, kvæder m.m.m.

Kom og bag igennem!

Vi har altid brug for frivillige hænder til at trille kanelsnegle, bage brød og småkager, mv i bageriet. Det er sjovest og bedst fredage, lørdage og søndage. Når bageriet kører på højtryk. Send en mail til kontor@fuglebjerggaard.dk

Vær velkommen

Camilla & Co.