Julemarked på Fuglebjerggaard

26. november til 4. december 2016
Alle dage 10–16.00.

Lørdag den 3. december er der åbent til kl 18.00.

Lørdag aften kl. 18.00: Julemiddag i det store drivhus.

Det store julehalløj på gården er altid en meget velduftende, kulørt og overdådig oplevelse. Vi pynter hele gården med den skøreste og stemningsfulde julepynt. Man kan få bundet sin egen helt særlige adventskrans i planteskolebutikken, hvor vi også har pyntegrønt, juleroser, halmting og potter med juleblomster. Vi bager julebag og brød, rister og maler krydderier, koger chai og æblegløgg og steger flæskestege af vores egne ungarske uldgrise, som vi serverer med alle mulige spændende fermenterede og syltede grøntsager og frugter, kål og kvæder m.m.m. fra gården. Vi serverer i vores store opvarmede og pyntede drivhus i weekenderne og i restauranten i hverdagene. Vores usandsynligt sjove julepynt er over det hele, og butikken er fuld af hjemmelavede lammeskind, nymalet mel fra vore egne marker, syltetøj og fermenterede produkter, vi selv har lavet, og krydderier til både julemad og bagværk. Vi har kryddeributik og værksted i traktørstedet, som ligner en arabisk souk, og lørdag aften holder vi en stor middag i drivhuset med alt, hvad man kan ønske sig af den skønneste, økologiske julemad. Vi har gæster som sælger deres egne produkter, økologiske juletræer og andet godt.

Vær velkommen
Camilla Plum

Julemiddag

Den 3. december holder vi en overdådig popup-jule- middag i det store drivhus. En hel del stamkunder har allerede bestilt pladser, så man skal måske bestille snart, hvis man gerne vil med.

Vi serverer gris og lam, fisk og grønkål, frugter og nødder, og rodfrugter fra gården – alt krydret og tilberedt så godt, vi formår, og det er egentlig ret godt, og alt i alt rigeligt grøn julemad, også hvis man ikke spiser kød. Og ikke mindst, så er der kager og desserter, til man segner.

Julemarked også for børn

Vi laver det fineste værksted den 26. og 27. november og den 3. og 4. december for børn, hvor de kan lave 100% Økologiske juledekorationer af materialer fra gården og haven, ler fra marken, hvor der er flere årer med rent ler, stedsegrønt, bær, kogler, frø osv. osv. – kvit og frit.

Tanken er, at dekorationen kan graves ned i jorden efter julen, og så kommer der fine blomster op af den til foråret.

Det er kl. 12–14.00 alle 4 dage, men ikke i hverdagene.

Vi fodrer dyrene hver morgen, men den 26. og 27. november og den 3. og 4. december kan man komme med rundt og være med til det. Vi har både fået 10 skønne grislinger, og et hold yndige løbeænder, som har forsynet os med de fineste lyseblå æg i den sidste måneds tid.

Der er dyrefodring kl. 10.00 alle 4 dage.

Resten af tiden kan man bare gå rundt og nyde årstiden, grisene, fårene, hønsene, gederne, køerne, ænderne og killingerne på egen hånd.

Og så vil jeg da lige sige, at vi har 5 dejlige, kælne killinger, som er store nok til at blive foræret væk i julegave. De koster heller noget, hvis man lover at give dem et godt hjem, hvor de kan komme ud at lege udenfor.

Hvis man ikke kan komme til markedet, så er det jo synd, for det er det hyggeligste og mest velsmagende, autentiske julemarked, vi kender, men en stor del af de skønne sager kan man få i netbutikken: Crazy og klassisk julepynt, hel sukat og korender, chai- og gløggkrydderier, Agensvesker med sten, juleæbler, kvæder m.m.m.