Kalvekødssticks med limemarinade,
citronblade og salvieblade
Til 4 personer
750 g maget mørt kalvekød, tyndsteg, tyksteg
eller mørbrad
Marinade som til salaten ovenfor
Ca. 10 store salviekviste
Ca.10 friske citronblade, stykker af
citrongræs eller 20 citronverbena blade
Skær kødet i store firkanter og mariner det
i marinaden et par timer, gerne til næste
dag. Kom kødet på stegespyd eller træpinde,
og fordel salvieblade mellem kødet på
halvdelen af dem, citronblade på resten.
Grill som du plejer.
Frugt salsa
med tørret lime og mange krydderurter
Til 8-10 personer
Dressing:
Indmad af en tørret lime
4 spsk. æbleeddike
1 dl olivenolie
1 stor spsk. groft salt
En finthakket chili uden kerner
3 spsk. palmesukker
1 stort fed hvidløg
Salat :
4 tomater i både
2 galiameloner, i grove tern
2 rødløg i tynde både
4 nektariner i tynde både
2 agurker, halveret på langs, kernerne
fjernet og i skiver
Et stort bundt basilikum i hele blade
Et stort bundt koriander, plukket i hele
blade
En håndfuld thaibasilikum i hele blade
En håndfuld mynte, fint strimlet
En håndfuld citronverbena, finthakket
Pil det sorte, klistrede kød ud af den
halverede lime. Fjern alle kerner. Rør det
op med resten af ingredienserne til
marinaden. Bland med salaten. Lad det
marinere i min en time. Spis køligt, men
kom det ikke i køleskabet, det tager smagen.