Nyhedsbrev 59. 9. juni 2010

 

FUGLEBJERGGAARD
fra Per Kølster og Camilla Plum

 

 

Dette er et usædvanligt nyhedsbrev!

Det handler nemlig kun* at søge efter en person, som har lyst til at arbejde hos os.

Jeg søger en erfaren person med en særlig passion for øl, cider, brygning, maltning og mølleri, et multimenneske som kan tage fat og dykke ned i en verden af biologiske, tekniske og andre faglige udfordringer.

Hænderne skal være skruet rigtigt på – ligesom hovedet – og så skal vedkommende virkeligt brænde for at være med på ’noget’. Til gengæld bilder vi os ind at vi kan tilbyde en virkeligt spændende arbejdsplads.

Jobbet indgår som led i udvidelsen af gårdens malteri sammen med mølleriet og et kommende risteri. Desuden skal vi skabe anderledes og bedre forhold for at brygge og fremstille cider. Vi er med andre ord inde i en omstilling fra eksperimenteren til professionalisering omkring øllet, malten, melet og cideren.

 

Er det noget for dig så kig på linket, hvor jobbet er nærmere beskrevet.
http://www.fuglebjerggaard.dk/Fuglebjerggard/organisation/malter.htm

Lad det endeligt cirkulere, hvis du skulle kende til nogen der kan være interesserede.

/P

 

 

 

 

* Nåh ja, og så lige et par dejlige opskrifter på kalv og et tilbud fra Camilla:

Kalvekødsruller med hyldeblomst og citron

 

Eller med andre ord tynde skiver lyst kalvekød af enten inderlår, lårtunge, klump eller filet. Rul dem om en hyldeblomstklase uden ret meget stilk. Luk med en tandstikker - uden pebermyntesmag.

Steg dem blidt på panden i en blanding af smør og olivenolie. Kog panden af med hyldeblomstsaft, citronsaft, frisk hvidløg, måske lidt hvidvin, salt og peber. Kog ind til en sirup. Pisk en klump koldt smør i og hæld den duftende sauce over kalverullerne.

Drys med hyldeblomster. Spis med nye kartofler, persille og grøn salat.

 

 

 

 

Kalvekødssticks med limemarinade, citronblade og salvieblade

 

Til 4 personer

 

750 g maget mørt kalvekød, tyndsteg, tyksteg eller mørbrad

Marinade som til salaten ovenfor

Ca. 10 store salviekviste

Ca.10 friske citronblade, stykker af citrongræs eller 20 citronverbena blade

 

Skær kødet i store firkanter og mariner det i marinaden et par timer, gerne til næste dag. Kom kødet på stegespyd eller træpinde, og fordel salvieblade mellem kødet på halvdelen af dem, citronblade på resten.

Grill som du plejer.

 

 

 

Frugt salsa med tørret lime og mange krydderurter

Til 8-10 personer

Dressing:

Indmad af en tørret lime

4 spsk. æbleeddike

1 dl olivenolie

1 stor spsk. groft salt

En finthakket chili uden kerner

3 spsk. palmesukker

1 stort fed hvidløg

Salat :

4 tomater i både

2 galiameloner, i grove tern

2 rødløg i tynde både

4 nektariner i tynde både

2 agurker, halveret på langs, kernerne fjernet og i skiver

Et stort bundt basilikum i hele blade

Et stort bundt koriander, plukket i hele blade

En håndfuld thaibasilikum i hele blade

En håndfuld mynte, fint strimlet

En håndfuld citronverbena, finthakket

 

Pil det sorte, klistrede kød ud af den halverede lime. Fjern alle kerner. Rør det op med resten af ingredienserne til marinaden. Bland med salaten. Lad det marinere i min en time.  Spis køligt, men kom det ikke i køleskabet, det tager smagen.

 

 

 

TILBUD!

Og så en opfordring til at rydde vores sidste lager af fantastiske tomatplanter: 10 stk for 200 kr.

 

 

 

Hilsen
Per og Camilla