Nyhedsbrev no. 52 fra Fuglebjerggaard,  august 2009
 
 
Høstmarked 2009
 
Åbningstider (Gratis adgang)
 
Lørdag den 5.9. fra kl. 10  til kl. 17
Søndag den 6.9. fra kl. 10  til kl. 17
 
Så er det igen tiden for årets begivenhed, nemlig det hyggeligste, smukkeste og mest vidunderlige høstmarked.
Vi gør som sædvanligt rigtigt meget ud af haven, planterne og haveglæden. Og så er der madglæden, ja og glæden ved godt øl – og cider! Vi serverer dejlig økologisk mad og brød, vi skænker øl. Og som noget nyt sætter vi mere fokus på øllet sammen med en række gæster. Der bliver smagninger og demonstrationer. Og meget andet.
 

Tidspunkt for rundvisninger og demoer annonceres her på http://www.fuglebjerggaard.dk/harvest2009program.htm og ved opslag til markedet

 

 

Eget program

 

Æbletur, cider og Mosteriet: Per viser rundt i frugthaver og fortæller om sidste nyt i æble- og ciderverdenen. Vores håndholdte mosteri står klar til demo.

Marker og korn og neg: Niels Åmand ta’r os med ned og høster de sidste neg – som kan bruges itl juleneg – negene høstes med le!

Øl, humle, malt: Per viser rundt i humlegård, malteri og bryggeri. Vi har en bod hvor Øllet kan smages og købes med hjem. Og kan det selvfølgelig drikkes til maden,

Humleplukning: Lørdag og søndag, kom og vær med, tilmelding i og mere info her. http://www.fuglebjerggaard.dk/shop

Malteriet: Vi demonstrerer, hvordan vi laver malt og hvordan man kan lave sin egen malt i lejligheden på 3. sal.

Servering: Vi har sat vores Saudi Arabiske bryllupstelt op, hvor vi serverer stærk kaffe, myntete, og hjemmebagte kager, mens man slapper af på divaneserne. Det store cirkustelt er fyldt med skøn mad og drikke, som børnene også kan lide, salater,  grillet kød og pølser af egen avl, og koldt fadøl direkte fra bryggeriet..

Bageri og Mølleri kører på højtryk og sprøjter kanelsnegle, langtidshævede brød, rugbrød og boller af stål ud i Bagerbutikken.

Boder med småt spiseligt,  vafler, is, smagsprøver, og et overdådigt

Grønttorv på gårdspladsen med vores friske grønsager, krydderurter,chili,  tomater, blomster og masser af nyplukkede æbler.

GårdButikken: Der vil bugne af kød af egne okser og lam – vi har slagtet til anledningen, af pølser, oste, syltevarer, vores herlige mel, hele sortimentet af øl fra bryggeriet, Camillas krydderiblandinger, køkken- og bagesager, masser af kolonial, slik o.s.v. o.s.v.

Planteskolen: Og så naturligvis vores egen Økologiske Planteskole med krydderurter, chiliplanter i massevis, stauder, frø, bærbuske og havegear.

Børnetur, hvor børnene kan komme med rundt og hilse på alle dyrene

 

 

Gæsteprogram

 

Vi har gæster fra nær og fjern. Gamle kendinge, og helt nye. Boderne bugner af skønne planter og ting til haven, og udstillerne kommer med masser af specialviden og engagement. Meget om øl, planter, frugt, om spiritusser, bier, leen, vinden og græstæpper. Alle udstillere holder oplæg eller demoer begge dage. Tider annonceres senere i høstmarkedsprogrammet

 

 

Frøsamlerne, mestre i vores levende kulturarv www.froesamlerne.dk
Plantarum, boghandel med speciale i havebøger http://plantarum.dk/
Dansk Dahlia Selskab* www.danskdahlia.dk
Westergårds Planteskole, Økologiske bær, nødder og frugttræer www.westergaards.dk
Clematis Danmark* www.clematisdanmark.dk/
Hillerød Staudegartneri* v/ Hans- Henrik Källstrøm www.staudegartneri.dk
Kastaniehegn v/ Marianne Kofoed, www.kastanjehegn.dk
Hillerød Staudegartneri* www.staudegartneri.dk
Caroline Mathildestiens stauder* v/ Birgit Reimer www.mathildestien.dk
Staudefeen* v/ Malene Muxoll www.staudefeen.dk
Landforeningen Praktisk Økologi, Danmarks bedste, største og økologiske haveportal og havelyst.dk, mødestedet for havefolk. www.havenyt.dk
www.havelyst.dk
Dan Schumachers økologiske krydderbrændevine www.schumachers.dk
JustCoffee, bæredygtig kaffe www.justcoffee.dk
Aqua Vita Sydfyn, brænderi, frugtbrændevine mv. www.aquavitaesydfyn.dk
Biavler Viggo Jørgensen, honning mv.  
Biavler Hans Bo Larsen, honning mv.  
Ferm, Troels Prahl, ølgær mv. www.ferm.dk
Maltbazaren, pusher til ’gør-det-selv’ bryggeren www.maltbazaren.dk
Hillerød Bryggerlaug, brygger begge dage  
Danske Ølentusiaster, lokalafdelingen bl.a. øllets dag http://hilleroed.ale.dk/
Veg- Tech, v/ Ulrik Reeh, grønne tage mv. www.vegtech.dk
Niels ’Åmand’ Johansson, le til naturpleje mv. bakkebjergnaturpleje@mail.dk
Vindby Vindmøller, vindmøller til husbehov www.vindby.dk/  
* = ikke økologisk

 

 
NB! Parkering foregår på marken og venligst ikke langs vejen.
 
 
 

 

Andet nyt

 

TV. ”Mad der holder” Camillas programmer på DR2 fortsætter fra søndag aften den 6. september

 

 

Humlehøst, kom og vær med

 

Vi afholder igen i år humlehøst hen igennem september. Tilmelding i netbutikken, det koster af administrative årsager 1 kr. Vi klipper humlerankerne ned og sidder sammen og piller humlekopperne af mens snakken går. Lidt godt at drikke og spise under vejs støtter indsatsen. Sorterne modner meget forskelligt, og en del er først plukkeklar sidst i måneden. Det gælder især amerikansk og tjekkisk humle.

 

Æblearrangementer Vi sætter også fokus på vores dejlige æbler denne sensommer. Der er således en rundvisning den 26. september, mens vi afholder en æbledag den 17. oktober, hvor der skal mostes

 

Mosteriet På talrige opfordringer stiller vi igen i år vores mosterier til rådighed om lørdagen i butikkens åbningstid. Medbring dine æbler og most løs.
Som noget nyt har vi i år en elektrisk kværn, som formaler æblerne. Det skulle gøre processen nemmere og hurtigere. Vi har stadig en af de dejlige håndkværne.
Betaling i butikken. Kom bare, vi ta’r ikke mod bestillinger.

 

Selvpluk Her må vi til gengæld beklage. Det er ikke muligt at plukke selv. Undtagelsen bliver til æblearrangementet den 17. oktober (med forbehold for hvad der er klar/tilbage på dette tidspunkt)

 

Arrangementer iøvrigt Camilla afholder Chilidag den 12. september og den 26. september handler det om krydderurter, pestoer mv. (mere i netbutikken)

 

 

Vær velkommen! Og tag familien, vennerne og naboen med.

Venlig hilsen

 Per Kølster og Camilla Plum, børn og medarbejdere.

(ps. vi beklager det lidt spartanske outfit, det skyldes at kapaciteten på vores linie til omverdenen pt. er ualmindeligt lav. Vi beder til guderne og især tdc.)