NYHEDSBREV 27 FRA FUGLEBJERGGAARD, 18. juli 2006.

Sommer på Fuglebjerggaard

Her et livstegn fra et stykke bondeland, der oser af frugtbarhed og højsommer. Hver dag (minus søndag) kl 10-17.00  er her åbne ’døre’ for en tur rundt og se på alt fra kattekillinger, blomstrende haver til åbne vidder, gå en tur i vores selvpluk mark og i butikkens køligere skygge.

Blomster og planter i haven og i butikken

Haven blomstrer trods heden, og man er velkommen til at gå tur, lade sig inspirere, nyde og dufte. I butikken har vi blomster, krydderurter, frø og grønt af egen avl.

Gården er fyldt med duftgeranier, krydderurter, og en masse forskellige georginer i potter.

Udflugt

Man må hjertens gerne tage madkurv med og slå sig ned i græsset, eller sidde på borde og stole i gården. I butikken forhandler vi kolde drikkevarer og is.

Pluk kurven fuld af solmodne bær!

Bærrene er så søde og aromatiske som de kan blive.  Hindbærrene er på toppen,  vi har  aromafyldte stikkelsbær i mange sorter, lige til syltekrukken, eller som kompot, herlige solbær og ribs, til rødgrød og rysterins, både i den hvide og den røde version. Og så er der stadig de pragtfulde sene jordbær Senga Sengana og Korona, der har koncentreret de seneste ugers intense solstråling til en vidunderlig sødme og smag. Og alle disse bær er klar til at plukke selv. Prøv Camillas Summerpudding, med bærrene.

OPSKRIFTER

Camilla har sammensat en håndfuld dejlige opskrifter på  mad med sommerens overflod.……..

Opskrifterne finder du ved at klikke her.

Nyt fra humlefronten

De første humleranker har ramt ’loftet’ 6,5 m oppe i himlen i den nye humlemark. Det ser fantastisk ud. Og nu begynder man at kunne ane de skud, som snart skal til at udvikle det det hele handler om: humlekopperne.

Og skriv dig det bag øret: Selvom naturen ikke er nem at beregne, så er humlens høstdag allerede nu lagt fast: Det bliver lørdag den 9. september. Kom og se eller endnu bedre: Kom og vær med! Mere om det i næste nyhedsbrev.

Nyt fra bryggeriet

To nye bryg er kommet til: 24. bryg, Den GyldenBlonde, er i den kraftfulde lyse klasse á la en Bock. En meget fyldig lys, klart ravgylden øl med et fint skum. En slags øllets Sauterne, hvor sødme balanceres af en fint markeret humlebitterhed og en meget aromatisk maltsmag. Et særdeles fornemt bryg, der holder en alkoholprocent på 6,2.

Og så er der sommerens øllologiske højdepunkt: Et lille parti af en udsøgt lysere øl brygget på 50 % hvedemalt, det første parti der er blevet fremstillet i malteriet. For at det ikke skal være nok, så har jeg ladet den skoldende urt løbe igennem et helt frisk bundt porse plukket i en usædvanlig nordsjællandsk mose. Et usædvanligt aromatisk bryg, som indeholder alt det bedste af de lyse nætters duftende højsommer! Jeg kalder dette 25. bryg for Nordisk Vid.

Høstmarked

I år er høstmarkedet den 2 og 3 September, vi trakterer med dejlig mad, masser af gratis arrangementer, og årets tema er planter, blomster og  have.

Mere om høstmarkedet i næste nyhedsbrev.

 

Med venlig hilsen
Camilla Plum og Per Kølster