6. NYHEDSBREV FRA FUGLEBJERGGAARD JUNI 2003

 

 

 

 

 

 

 

 
      Jordbær & Hyldeblomst                         Per slår hø                   Julegåsen 2 uger gl.

Alt på Fuglebjerggaard spirer og gror. Sommeren er over os. Hveden står tæt på marken, krydderurterne blomstrer, køkkenhaven er ved at vise hvad den virkelig kan, pæonerne blomstrer og roserne er lige ved at åbne deres fede knopper. Bierne har allerede befrugtet både frugttræer og en helt utrolig mængde jordbær. Vi har slynget vores første honning fra bigården. Køb den flydende og  aromatisk, i gårdbutikken. Nu er selvplukmarken klar med årets første grønsager og jordbær.

Dyrene bliver flere og flere. Kattene får killinger der vokser sig store og stærke så de kan flytte hjemmefra midt i juli måned. Køb dem for 100 kr./kg. Vores kaniner der er af racen ”Fransk vædder” har fået mange unger. De er små, søde og sjove nu og om en måned er de store, glade og frække. De er også til salg. Hønsene er mange og mangeartede, de bliver stadig flere. Kom og se julegåsen som lille, gæslingerne er små og gule lige indtil de ikke er det mere, nu er de nuttede om to måneder er de store krasbørstige kampgæs.

Lammene bliver store. Gedekiddene springer buk. Kalvene gror og vi nyder al grøden. Kom og se. Traktørstedet åbner d. 21 Juni, og har så åbent hver lørdag søndag 12-16.00.

I år serverer vi sandwich, kager, safter, is , bær og frugt, og det hele er naturligvis hjemmelavet.

Desuden hele vores udvalg af økoøl fra hele Europa, kaffe, the, isthe, iskaffe ….

Butikken har åbent  hver dag 11-17.00, og selvpluk, som også åbner d. 21 Juni har samme åbningstid som butikken. Kom og pluk jordbær i gamle sorter, grav nye kartofler, salater, løg, hvidløg…….

 

KLIK OG SE:

SOMMERENS PROGRAM
Traktørstedet, selvpluk, gårdbutik, rundvisning, kogeskole mm.  

SOMMERENS OPSKRIFTER
Tarteletter med høns, asparges, hestebønner og urter.
Høns i asparges

Torta paradiso
Scallopine alla sambuca
Hyldevin
Hyldeeddike

Dorthe Hansens hyldemarmelade og hyldesaft i et smæk.
Hyldecitronmarmelade

 

 

De bedste hilsner

Camilla Plum og Per Kølster