ØKOLOGISKE HØSTMARKEDER

FUGLEBJERGGAARDS HØSTMARKED
lørdag og søndag 4.-5. september, 2004, næsten samme program begge dage

Program

Kl 10-11 Børnerundvisning
Vi tager børnene med rundt og viser dem især alle vores dyr: Høns og haner, grise, gæs, stude og kalve, får og lam, kaniner og måske nogle katte med killinger.

Kl 11-16 Børnesjov
Om guderne vil så kan vi også tilbyde en tur på hesteryg, en hoppetur i halmen og trampolinen, bueskydning med elegante pragtlangbuer, hønselotteri ….

Kl 11-12 Voksen tur i æblerne med snak og smagning af æbler
Æblesæsonen er i sin start. Per tager os en tur ud i frugthaven og frugtplantagen for at snakke om hvorfor det nu er så pokkers godt med de her økologiske æbler, og om hvordan man gør, og reklamerer for sin nye bog ’Æbler’ (se mere, link til nyhedsbrev 0804 æbler)

Kl 14-15 Børnerundvisning igen
Som kl 10

Kl 15-16 Øl-demo
Per fortæller både om gården humle, maltning og brygning og om vores store udvalg af europæsik økologisk øl - akkompagneret af lidt smagning (mere om øl klik her. (hjemmeside 0408 øl)

Kl 17-18 Koge-demo
Camilla demonstrerer smagsprøver fra Pers nys bog ’Æbler’ og sin egen kommende bog ’Umoderne mad’

Kl 17-18 Postludium
Rok og rul på traktoren v. de lokale

 

Dagenes tilbud

Gå rundt og se
Du kan selvsagt gå rundt og kigge på det hele og opleve dyr, marker, mølleri o.s.v.. og mennesker…

Mad og drikke
Vi trakterer med stor kaffe-kagebuffet og kæmpegrill med bl.a. ølmarineret kød, merguez, majs, salater og salsaer og brød – alt af egen avl. Det foregår foran restauranten og ude i Traktørstedets have, skulle vejret drille rykker vi ind. Udsøgte øl, cider og æblesaft udvalgt af vores store sortiment kan købes sammen med maden.

Vaffelbageriet
For særlige slikmunde – dvs alle og enhver – disker ungerne op med nybagte vafler, frisklavet æbleis og andet godt her-og-nu snold, som de finder på. Det foregår inde i gården

Øl- og ciderbar med smagning og snak
I det kommende bryggers kan du købe øl til at tage med hjem, vi skænker også øl af det store udvalg, og der skal nok falde lidt smagsprøver af hen ad vejen akkompagneret af masser af øl-snak og -snack Ølkort klik her (link til butik/øl). Det vil også være til at få æblecider, æblemost, æblehonning og æblesnak.

Æblepressen
Æblepressen står også klar, så den er til at se eller benytte (se mere, klik her) nyhedsbrev 0804 mosteri)

Selvpluk
Du kan tage kartofler op af mange sorter, bl.a. Blå Congo, Hamlet, Raja, King Edward, Ditta, Lollandsk Lang Rød og Æggeblomme.

Butikken
Butikken bager vi traditionen tro brød til anledningen af eget korn og mel – høstens fornemmeste resultat. Og så er der alt muligt andet godt lige fra flotte bøffer af vores okser, vores kendte spegepølser og grillpølser, herlige oste, syltevarer, alt muligt dejligt til bagning, vores bøger, grønsager og frugt, helt nødvendige ting til haven og meget andet…økologisk

Gæster

Klippans Yllefabrik www.klippansyllefabrik.se
Sælger og udstiller smægtende bløde tæpper og andet uldgodt til småfolk og kuldskære.

Ølentusiaster (søndag) www.ale.dk
Sammen med De Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Hillerød fejrer vi Øllets Dag, som søndag den 5. september er udnævnt til.

Krydderurter og geranier
Fra Kiselgården. kommer Lis og Eigil Rasmussen og sælger af deres vidunderlige sortiment af krydderurter og duftende geranier. (link?)

Akupunktur-demo (lørdag) www.aku-net.dk
Mulighed for snak, oplysninger, demonstration og prøve på akupunkturbehandling v. fysioterapeut og akupunktør Hanne Carlsson

Mælke-demo www.oellingegaard.dk
Som noget nyt stiller Krohnerne op med Øllingegårds flotte sortiment af lokale mejeriprodukter

Mere mælkedemo
Og som sædvanlig stiller Mejeriforeningen og Økologisk Landsforening op med en herlig smagning af et større udvalg af diverse udsøgte, økologiske mejeriprodukter fra hele landet

Så der skulle være noget for enhver smag! 

Praktisk

Vejvisning: Klik her (link til vejvisning)

Parkering: Marken nord for gården, adgang gennem hønsegården

Rundvisninger: Starter ved flagstangen i vores have

Øl- og kogedemoer: foregår på pladsen bagved butikken

Vi tager imod Dankort