Del på Facebook

Vores egen YouTube-kanal, masser af lam og pattegris og en pop up-middag mere i september

I øvrigt har caféen åben hver lørdag hele august, og resten af gården har åbent hver dag undtagen søndag.

YouTube-kanal

Vi har lavet vores egen YouTube-kanal, for der er meget, vi gerne vil ud med, når nu DR kun tror, at seerne kan forstå konkurrencer og reality-tv, så har vi lavet vore helt eget reality-tv, hvor vi er i stadig konkurrence med os selv om at lave nogle gode, små slow-film.

Vi lægger løbende små film op fra gården, mad, opskrifter, råvarer, syltning, fermentering, dyrkning, krydderurter, blomster, spiselige blomster, tips, film fra dyrene, arrangementer m.m.m. Du kan se de første her og abonnere på kanalen, så får du besked når der kommer nye film på. Det er piv gratis.

Køkkenhaven i august/september

Her kan du nemt og overskueligt se, hvad du stadig kan nå at så i din have…

Ny pop up den 3. september!
Den sidste store middag i denne sæson!

Vi har lige holdt den dejligste pop up-middag i den store lade, 45 mennesker til første omgang for børnefamilier, 80 mennesker til anden seating kl 20.00. De fik følgende menu:

  • Bagte courgetter fra haven i figenblade, figenfløde og hvidløg
  • En kæmpestor salat kun af spiselige blomster
  • Grøn salat med ristede mandler
  • Bagte rødbeder med råsyltede solbær
  • Aubergine-raita med ristede vejbredfrø og sumak
  • Nybagt ølandshvedebrød
  • Helstegt pattegris
  • Helstegt lam/får
  • Grillet kalvelever
  • Grillet okseklump
  • Grønne oliven med citron
  • Makdous – syltede auberginer fyldt med valnødder og fårefeta
  • Salat af fårefeta, blomkål og mynte
  • Kornsalat af ølandshvede med berberisbær, black kokam, pebre, chili m.m.m.
  • Bagte gule pebre med fermenterede vindruer
  • Frisk spidskålsalat med koreansk chili, og en smule kimchee

Og desserterne:

  • Hjemmebagt citronmåne
  • Hvide ribs
  • Stikkelsbærkager
  • Ricepudding med surkirsebærsauce
  • Bagte abrikoser med mandeblade og skivekamille
  • Figenpannacotta med rosen-rabarberkompot

Vi serverer naturligvis ikke det samme næste gang, det er bare, så man kan få en idé (-:

Vi servere i den store lade eller i cafeen og traktørstedet efter vejret.

Billetter kan købes nu i netbutikken…

Lammekød

Vi har i år været så heldige at kunne sende en stor del af fårene med lam på græs i Lyngby.

Lyngby fåregræsserforening har et stort økologisk areal, hvor de har gået hele sommeren og har spist sig store og fine. De hjemmeboende får og lam har også haft en god sommer med masser af græs og er lige så fine.

Men, vi havde planlagtv at der skulle være 50 drægtige får i denne sæson og absolut ikke flere. Så vi skilte omhyggeligt de får og gimmerlam fra vædderne i december, som ikke skulle løbes, for begge dele skal ende som pølser og hakkekød, men det var de overhovedet ikke indstillet på, kan vi så konstatere, for adskillige af dem, som bare burde være på vej til pølsemaskinen, har de fineste lam nu, og så ender vi med alt, alt for mange lam.

Så derfor, en bøn, hvis du alligevel spiser lam, så prøv vores! De er skønne., og vi trænger i meget, meget høj grad til at de bliver solgt til lammekødselskende mennesker, og helst nu. Et halvt lam kan være i en almindelig lille køleskabsfryser.

Vi sælger dem ferske, i halve, og de er enten grovparterede, hvor de koster 110 kr. pr. kilo, eller hele, halve uparterede lam, som koster 95 kr. pr. kilo. Grovparteret betyder, at du får en kølle, en bov, en halv ryg, en halv hals, et bryst med slag, en lille pose ben og indmad. Som du kan lave til stegt lammekølle, du kan lave en skøn tagine af hals og bov, kebabs, lam i dild, fin helstegt lammeryg på grillen og grillede BBQ-ribs af bryst og slag. Du betaler 500 kr. a conto, som betyder, at vi afregner endeligt, når du henter dit lam. Vægten varierer en del, og du kan bede om at få et lille lam eller en ordentlig basse, når du bestiller.

Læs mere og bestil her…

Pattegrise

Vores ungarske uldgrise har også de fineste grislinger, som nu har nået slagtestørrelse. Det er ikke den samme slagtestørrelse som ude i industrien, men små, lækre, møre basser på ca. 25 kg. Du kan bestille en halv i netbutikken, og det er samme vilkår som med lam, dog koster grisene 150 kr. pr. kg. Dem er der til gengæld ikke ret mange af.

Læs mere og bestil her…

Unge får!

Og til de eventyrlystne så har vi også hele, halve unge får.

Får smager helt vidunderligt, stegt langsomt til det er smeltende mørt. Smagen nærmer sig oksekød, og de har absolut ingen snært af uld. De er parterede, og prisen er 70 kr. pr. kilo. Jeg siger det bare, når vi serverer lammekød her på gården til pop up-middage, selskaber og i cafeen, og det gør vi hele tiden, så er det fårekød, og vi får ingen klager, kun lovord om det utroligt saftige, smagfulde lammekød. Men hvis vi nu kaldte det får, så var der ingen, der skulle nyde noget. Der hænger desværre stadig en hele hale af fårdomme (sorry) i halen på fårekød, selvom jeg vil æde min hat på, at stort set ingen nulevende har smagt det i dagens Danmark – for så ville det vælte ind med bestillinger. Der er mere kød på et får, et halvt vejer nok 15 kg.

De kan bestilles i netbutikken…

Killinger!

Dyrebestanden har det fint, også vores mange, mange meget kælne kattekillinger, hvor en del stadig trænger til nye hjem. Kom forbi og besøg dem, hvis i skal have kat!

De venligste hilsner
Camilla

Del på Facebook

Find os på Facebook