Krydderi til hvid og rød gløgg

Krydderi til hvid og rød gløgg

 

Hvid eller rød gløgg

  • 4 flasker hvidvin/rødvin eller rigtig cider
  • en halv flaske brun rom, og hvis der er mere, gør det ikke noget
  • rørsukker efter smag
  • 1 pose Gløggkrydderi
  • 2 dl rørsukker
  • skal af 1 citron og 1 appelsin
  • 3 dl rosiner
  • 3 dl smuttede mandler

Læg rosinerne i blød i rommen, gerne et par dage før brugen.

Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt kniv­blad mod et bræt. Kom krydderierne sammen med citronskrællen i en gryde med 1.5 l vand og kog det sagte en times tid, til der kun er væske nok til at dække krydderierne tilbage. Kom de 2 dl sukker i og kog det igennem til en sirup. Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter. Denne gløggekstrakt kan opbevares i køleskabet i flere uger, med krydderierne i. Den sies før brug. Varm vin, og den siede ekstrakt op til lige under koge­punktet. Smag til med sukker, og kom rommen i i sidste øjebl­ik. Kom lidt rosiner og mandler i hvert glas, og hæld gløggen oveni.

Man kan lade en enkelt stjerneanis flyde rundt i hvert glas, og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med.