Planteskolen på Fuglebjerggaard

Min økologiske planteskole

Planteskolen har åbent hver lørdag i sæsonen fra ca. 1. april til efter efterårsferien. Man kan lave en aftale på mail om at komme på seriøse besøg på andre tidspunkter.

Vores speciale er spiselige planter; krydderurter, tomat og chili, flerårige grøntsager, spiselige stauder, og udplantningsplanter af de mest utrolige ting!

En del af året sender vi planter fra netbutikken, men ikke altid. Det er meget tidskrævende, og når vi har meget travlt, så kan du købe dem i planteskolen her på gården.

Vi laver lagt de fleste af vores planter selv, enten fra frø – som regel vores egne frø – podning eller stiklingeformering, og resten køber vi hjem som økologiske miniplanter og fra en meget dygtig økologisk frugt- og bærproducent. Vi køber også ikke-økoplanter hjem hvis de ikke kan skaffes økologiske, men det fremgår af skiltningen, hvis de ikke er øko.

Det betyder, at vores planter er hårdføre. De kommer ikke lige fra en luksustilværelse i opvarmede drivhuse og kan bedre tåle mosten i den virkelige verden hjemme hos dig.

Det betyder også, at de planter, vi har, er nogle helt andre end dem, du finder i andre planteskoler. Vi foretrækker gamle sorter, for de er sundere, dejligere og smager bedre.

Vi har masser af sære og vidunderlige krydderurter, humleplanter, sjældne frugter og bær, æbletræer i mange gamle sorter, stauder, som er nemme og dejlige, og først og fremmest spiselige planter, også de mere usædvanlige, flerårige grøntsager, udplantningsplanter til hele din køkkenhave, grøntsager i potter, lige til din altan, og ikke mindst chiliplanter og tomatplanter.

Desuden dahlia, sætteløg, læggekartofler, forårsløg, alt efter sæsonen.

Endelig betyder det, at vi overhovedet ikke konkurrerer på prisen. Vi hverken kan eller vil holde os selv og vores arbejde op mod konventionel masseproduktion i Holland. Vi tager den pris, som det faktisk koster at lave kvalitetsplanter og holde et udvalg, som er langt sjovere for både os selv, for biodiversiteten og for vores kunder.

Vores speciale er krydderurter, og vidunderlige, smagfulde og sunde tomat- og chiliplanter.

Vi dyrker mange krydderurter, både alle de elskede, men i mange spændende sorter, og de mere usædvanlige som vietnamesisk koriander, citronverbena, mexicansk estragon, frugtsalvier, appelsintagetes.

Vi forhandler også frø, havegrej, jord, potter, og gødning

Planteskolen på nettet

Se udvalget her…

Se beholdningslisterne nedenfor, men vi har flere planter end dem, og det skifter jo også henover året.

Fotos og mere beskrivelse af de sorter vi fører som planter i planteskolen kan du for langt de flestes vedkommende finde i min netbutik.

Chili og tomat

Vi har masser af chili- og tomatplanter i  sæsonen, Tomatplanter sender vi først på sommeren også med posten, men ikke chili, de er meget skrøbelige. Se udvalget her…

Økologiske udplantningsplanter

Udover tomat og chili planter har vi mange andre planter til drivhus og køkkenhave. I sæsonen har vi et fint sortiment af udplantningsplanter: Artiskokker, porrer, selleri, løg, agurker, meloner, auberginer, bønner, Ppralbønner, sommerblomster, m.v. – alle i mange og usædvanlige sorter. Beregnet til at plante ud i din have. Og så naturligvis krydderurterne.

Økologisk Cash & Carry Køkkenhave, til haven, altanen, byhaven

Vi må erkende, at mange har mere lyst end tid til at dyrke grønt og urter, og derfor har vi simpelhen køkkenurter som salat, , hestebønner, rødbeder, ærter, kartofler, løg, jordskokker, mmm, i store potter, lige til at dyrke hjemme i haven, i byen, eller hvor man nu trænger til dem. Det er gamle sorter, som smager skønnere, har flere indholdsstoffer, og er mere modstandsdygtige end dem du ellers kan få.

Bær og frugter fra Fuglebjerggaard finder du her.

Krydderurter fra Fuglebjerggaard finder du her.

Økologiske spiselige knolde, løg, rødder og rhizomer fra Fuglebjerggaard finder du her.

Humleplanter fra Fuglebjerggaard finder du her.

Desuden er der vores frø: Økologiske frø både i netbutikken og i gårdbutikken. Landets største udvalg af økologiske frø. Til din have, dine potter, din altan og dine venner.

En stor del af vores økologiske frø stammer fra vores egen frøproduktion, her i haven. Alle frø til chili og tomater, mange bønner, sære planter, ærter, stauder og sommerblomster stammer fra vores myldrende have og drivhuse.